„Dnevnjak“ – nova humoristička emisija RTV-a

0

„Dnevnjak“ nova humoristička emisija, koja se prikazuje na Radio-televiziji Vojvodine, za kratko vreme pridobila je brojne obožavaoce. Tu popularnost možemo pripisati zaista komičnim skečevima, koji podsećaju na ono što je nekadašnja ekipa “Noćne Smene”, a danas ekpia poznatog “Državnog Posla”, radila na istoj televiziji.

Razlog za poštovanje ove humorističke emisije, kao i razlog za interesovanje, nije samo zbog njihovih duhovitih tekstova i odlične glume, već i zbog kritičkog stava koji izbija iz njenog sadržaja i načina na koji se on prikazuje. Kroz humor, ova ekipa kritikuje i preispituje neka danas “moderna” ponašanja mladih, njihove izbore i “poglede na svet”. Na meti inteligentne humorističke kritike nisu samo upitne aktivnosti mladih ljudi, već i čitav sistem društva koji stvara i održava to stanje koje daje dosta materijala za komične programe ovog tipa. Naravno, cilj emisije nisu uvrede i omalovažavanja, iako na fejsbuk stranici “Dnevnjaka” stoji opis: “Zajebavamo pošten svet” (bukvalisti, ako vas ima, samo polako), svrha emisije je smeh i skretanje pažnje.

Ovo je ekipa koja je najzaslužnija za postojanje ovog programa. Scenario i gluma: Miloš Milaković, Đorđije Andrić, Damir Jovanović, Nataša Mrđa, Mladen Mićunović, Daniel Đukić, Mihajlo Radivojević, Vasilije Glomazić, Mihailo Tešić. Urednik serijala je Stojče Stoleski, koji je takođe urednik i “Državnog Posla”. Režiju potpisuju Sonja Rakić, Ivana Janošev i Stojče Stoleski.

Kada se saberu kvalitetna ekipa, inspiracija i dobri motivi, rezultat ne može a da ne bude vrhunski.

Na ovom linku možete gledati njihove epizode preko interneta: Dnevnjak

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend