Posle prošlonedeljnog časa glume naše čuvene glumice Tanje Bošković, kojoj je to bio prvi put da predaje i tvrdi da je imala tremu, a koji je održala mladim kolegama dramske i muzičke radionice, a čas je zbog svoje zanimljivosti trajao duže od predviđenog vremena, ove subote u Madlenianumu gost će biti još jedan značajan glumac, s kojim naša publika nije imala prilike da se često sreće.

U subotu, 21. aprila, od 12 časova, u Opera i teatru Madlenianum, na Maloj sceni, američki glumac srpskog porekla Jack Dimich (Željko Dimić) održaće čas glume za sve kolege iz Srbije i regiona, a ujedno voditi i radionicu na kojoj će predstaviti neke od vežbi sa čuvenog američkog Lee Strasberg Instituta na kome je diplomirao.

Pored vežbi studenata glume sa ovog prestižnog univerziteta, Jack Dimich će predstaviti i one iz čuvenog njujorškog Actors Studija koje je godinama radio sa svojim profesorima, kao što su Michael Margotta, Dan Grimaldi, Irma Sandrey, Lola Cohen i Robert Castle. Biće reči i o saradnji sa kolegama Armand Assante, Billy Zane, Al Pacino, Jeff Goldblum, Tea Leone, Lucy Liu, Selena Gomez, Elizabeth Shue, Mariska Hargitai, Kevin Dillon, Donnie Wahlberg, Tom Hardy i drugi, ali i o karijeri sa preko 70 uloga na filmu, televiziji i pozorištu, na 4 jezika i 4 različita akcenta na engleskom jeziku.

Samo dan pre gostovanja u Madlenianumu, u petak, 20. aprila, Jack Dimich će se predstaviti i subotičkoj publici, gde će u Narodnom pozorištu, nakon Lee Strasberg Akademije, Stella Adler Instituta, Američke akademije dramskih umetnosti, njujorškog St. Marks teatra i beogradske Galerije Polet, izvesti originalni poetski program, izbor poezije Jesenjina, Ujevića, Miljkovića, Antića, Njegoša, Šekspira, Vitmena, Koena, Dilana, Lalića, Bećkovića, i to na nekoliko jezika.

(Fotografije: Džek Dimič; ©Nevena Marković)

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend