Nova plesna trupa i predstava Nacionalne fondacije za igru

0

Nacionalna fondacija za igru pokreće svoju trupu za mlade i profesionalne igrače, koji će uskoro početi sa radom na realizaciji originalnih koreografskih postavki. U razgovoru sa Ajom Jung, direktorkom Nacionalne fondacije za igru, saznala sam nešto više o predstojećim aktivnostima i komadima koji su u pripremi.

U toku je priprema predstave „Stranac“ prema motivima istoimenog Kamijevog dela, u koreografiji istaknutog mladog umetnika Miloša Isailovića. Sa Milošem sam imala priliku da porazgovaram o komadu koji sprema, a saznala sam da se prva izvođenja predstave očekuju tokom leta na pojedinim inostranim festivalima, dok će beogradska publika moći da ga pogleda krajem novembra.

Osim pripreme novog komada „Stranac“ Nacionalna fondacija za igru započela je saradnju sa poznatim hrvatskim koreografom Stašom Zurovcem, koji je našoj publici poznat po kreaciji kultnog beogradskog baleta „Ko to tamo peva“. On je trenutno angažovan na komadu u kojem će učestvovati učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru. Nešto više o ovoj saradnji i planovima možete videti u nastavku.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend