Samostalna izložba fotografija „Safari“ Milice Mrvić

0

Samostalna izložba fotografija „Safari“, autorke Milice Mrvić biće otvorena sutra, 17. decembra, u 19h u galeriji ARTGET, Terazije 5/I, a posetioci će moći da vide izložbu od 17. do 31. decembra.

Na izložbi će biti predstavljen njen najnoviji ciklus kolor fotografija velikog formata inspirisan životinjama, i upotrebom njihovih šara u modi.

Izložbu organizuje Kulturni centar Beograda, uz podršku fotografskog studija iz Budimpešte – Flashback photostudio.

Milica Mrvi-ç - ++irafa

„Sve svoje talente Milica Mrvić implementirala je i u ovoj seriji pod nazivom Safari gde na pronicljiv način istražuje psihološku pozadinu ljudske potrebe za imitiranjem određenih životinjskih vrsta.
Po pravilu su to divlje životinje: leopardi, tigrovi, gepardi… divlje mačke koje izazivaju strah, a strah je u ljudskoj psihi povezan s uzbuđenjem što sve zajedno kreira snažan erotski naboj. Dakle „ljudske“ divlje mačke, suprotno od pravih, žele da privuku pažnju okoline i ukažu na svoju posebnost i važnost. Tu su i mnogo pitomije ali ništa manje prepoznatljive životinje, poput zebre, žirafe, flaminga, koje ukazuju na pitomu prirodu ljudskih replikanata ali ništa manju potrebu za isticanjem u urbanom okruženju.“
– Mr Ivana Tomanović (iz teksta „Lovac na ljude“, katalog izložbe Safari)

*Nijedna životinja nije povređena za potrebe ovog projekta. Sve korišćene kože i krzna su zapravo verne imitacije predstavljenih životinja koje možete naći u svakoj obližnjoj prodavnici.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend