Ivan Grubanov predstavlja svoje radove u Pančevu

0

ARTSCAPE predstavlja:
Ivan Grubanov
„Studija za spomen-obeležje“
17. decembar. u 13h
„Outside” galerija Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo
Fasada Galerije savremene umetnosti, Vojvode Živojina Mišića 1, Pančevo

Ovogodišnji predstavnik Republike Srbije na 56. Bijenalu umetnosti u Veneciji, Ivan Grubanov, predstaviće svoj rad u vidu bilborda i plakata na fasadama dvorane „Apolo“ Doma omladine i Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra u Pančevu, 17. decembra u 13h.

O autoru

Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Nakon diplomiranja boravi i radi dve godine u Rijksakademie van Beeldende Kunsten u Amsterdamu i godinu dana u Delfina Studios u Londonu. Dobitnik je stipendije i studijskog boravka u Casa de Velazquez u Madridu za 2008. godinu.

Samostalno je izlagao u Loock Galerie u Berlinu, Laboratorio 987 MUSAC u Leonu, Le Grand Cafe Centre d’Art Contemporain u St Nazaire-u, Galeriji Beogradskog Kulturnog Centra i Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Nogueras Blanchard u Barseloni, Stroom u Hagu, RONMANDOS u Roterdamu. 

Grubanov-plakat-1

Grupno je izlagao na Institutu za savremenu umetnost i misao u Atini, 10. Bijenalu u Istambulu, 1. Bijenalu u Solunu, Henie Onstad Art Center u Oslu, Museo d’Arte Contemporanea Sannio u Beneventu, Stedelijk Museum CS, SMART Project Space i De Appel u Amsterdamu, Drawing Center i Apex Art u Nju Jorku, Kunsthalle u Bernu, Office Baroque Gallery i Extra City u Antverpenu, Aeroplastics Gallery u Briselu, Forum Stadpark u Gracu, South London Gallery, 3. Bijenalu u Tirani, Blackwood Gallery u Torontu, Modernoj Galeriji u Ljubljani. 

Predstavnik Republie Srbije na 56. Bijenalu umetnosti u Veneciji.

ARTSCAPE – treća edicija

Projekat ARTSCAPE pokrenut je u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i nedeljnim listom Pančevac 2011. godine. Ideja projekta je da se umetnost promoviše široj publici kroz animiranje prolaznika da posvete pažnju umetničkom radu. Autorka i urednica projekta je Snežana Ćuruvija. Treća edicija predstavlja umetnike iz Pančeva koji već tri godine zaredom učestvuju na Bijenalima u Veneciji: ilustraciju Aleksandra Zografa, autora kataloga na 55. Bijenalu umetnosti i segment projekta 14-14, predstavnika Srbije na 14. Bijenalu arhitekture, kojeg potpisuje autorski tim u sastavu: Marko Salapura, Aleksandar Hrib, Jelena Radonjić, Igor Sladoljev, Zlatko Nikolić i stručni saradnici: Andrea Palašti i Srđan Keča.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo i Kulturnim centrom Pančeva, uz podršku Grada Pančeva.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend