Stajao je naslonjen na balkonsku ogradu jednog velelpong hotela izgrađenog u 17. veku ‒ u baroknom stilu. Godine su učinile svoje, hotel izgleda kao neka građevina iz istorijskih knjiga. Nalazi se u blizini Trga Svetog Petra u Vatikanu.

Bila je ponoć, tišina, leto. Mogao se čuti samo po koji zrikavac i zvuk violine. Ti umilni tonovi, te note različitih kompozicija najvećih umetnika svih vremena: Baha, Mocarta, Betovena, Vivaldija, Albinonija, Šuberta, Hendla… Imao je vanserijski talenat! Vizionar, ili kako su ga u mlađim godinama zvali „još jednim čudom od detetaˮ. A možemo ga uporediti i sa čuvenim Nikolom Paganinijem.

Međutim, on nije znao da se nosi sa svojim talentom, koji ga je sve više opterećivao. Nije ostvario nikakav uspeh. I dalje je amater, „običanˮ ulični svirač, iako je kvalifikovaniji od bilo kog profesionalca.

Često je putovao… Voleo je skrovita mesta, takozvane makije, ona gde može da pobegne od svih i svega. Rado je odlazio u Palermo, Marselj, Malagu, Monterej, Rejkjavik, Šafhauzen, Bosfor i Tiru. Voleo je žene, zapravo ‒ mnogo žena lakog morala, kroz čije krevete je prodefilovao.

Kada god bi se našao u Rimu, ovaj hotel bi bio njegov dom. Novac mu nije ništa značio. Trošio je bespotrebno, mnogo više nego što je zarađivao, a zarada mu je i te kako bila visoka. Znao je da kupi ružu ‒ plativši je i stotinu evra! Stavio bi je u džep svog starog, omiljenog „Armanijevogˮ odela, koje je kupio od prvog (značajnije) zarađenog novca. I tako bi je nosio ‒ sve dok ne bi uvenula.

Bilo je i dana kada je jeo samo bajati hleb pomešean s vodom. Ali se nikada nije žalio. On je miran i povučen, a prepun energije. Noćni život za njega je bio izazov. Uživao je u konzumaciji preterane količine alkohola, seksa i cigareta. Bio je to violinista iz baroknog hotela.

(Fotografija: „Fiddler on the Roof”; ©Fraser Valley Stage)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend