Pravilnim korišćenjem Fejsbuka do adekvatne ciljne grupe

0

Ovogodišnja e-Turizam konferencija ponudiće, kao i prethodnih godina, raznovrstan program koji je namenjen zaposlenima u turizmu i svima ostalima koji žele da saznaju kako na najbolji način da koriste internet u ovoj oblasti. Posetiocima će se predstaviti i Ivan Bildi, vlasnik agencije Marketing Online, koji se nakon završenih MBA studija u Londonu vratio u Beograd i doveo prvi britanski koledž u Srbiji, London School of Commerce, na kojem je radio kao menadžer škole do 2013. godine. Nakon odlaska sa koledža, osim osnivanja agencije, pokrenuo je platformu za online kurseve – kursevionline.rs.

1. Vlasnik ste agencije Marketing Online. Kako i kada ste shvatili da je digitalni marketing ono čime želite da se bavite? Gde je edukovanje drugih pronašlo prostora u vašim svakodnevnim poslovnim aktivnostima i zašto?

Ja sam digitalnim marketingom počeo da se bavim iz potpuno praktičnih razloga. Dok sam vodio London School of Commerce u Srbiji, koristili smo razne tradicionalne načine oglašavanja (radio, print, TV). Pošto je firma bila izrazito rezultno orijentisana, merili smo uspešnost svake marketinške aktivnosti. Tada sam prvi put počeo da eksperimentišem sa društvenim mrežama i oglašavanjem na njima. Iako je tada Fejsbuk bio daleko lošiji alat za oglašivanje nego što je to danas, rezultati koji su dolazili su bili neuporedivno isplativiji. Tada sam prvi put osetio moć društvenih mreža i počeo dublje da ih istražujem. Nakon napuštanja LSC-a, osnovao sam marketinšku agenciju kako bih i drugima pružio znanja i iskustva koja sam stekao baveći se oglašavanjem na internetu.

Kada sam počeo sa agencijskim poslom, primarni način dolaska do klijenata mi je bio kroz edukaciju tržišta. Pisao sam blog na temu internet marketinga na kome sam iznosio sve ono što sam radio u praksi. Pisanjem tog bloga sam primetio da postoji ogroman broj ljudi koji žele da se edukuju u ovoj oblasti više od pukog čitanja blog postova. Tako sam došao na ideju da se bavim edukacijom pored vođenja marketinške agencije. Pet godina rada u obrazovanju su mi pomogle da spojim dve celine u jednu, što se na kraju pokazalo kao uspešno.

2. Fejsbuk je danas nezaobilazna stavka u promovisanju proizvoda i usluga. Zašto je bitan zaposlenima u turizmu i na koji način im može pomoći da razviju svoje poslovanje?

Fejsbuk sada već ima preko 1.6 milijardi aktivnih korisnika koji na toj društvenoj mreži provode dobar deo svog dana. Kada putujemo negde ako se nismo čekirali na Fejsu, nismo ni putovali.  Internet je generalno podigao turističku industriju na viši nivo, a Fejsbuk nam je omogućio da na izuzetno lak i precizan način dođemo do naše idealne ciljne grupe, predstavimo joj se na pravi način i ostanemo sa njom u kontaktu i napravimo od njih stalne goste/posetioce

3. Koje su najčešće greške sa kojima se susrećete u praksi, a koje se tiču korišćenja Fejsbuka u turizmu? Šta se ne radi kako treba i kako bi trebalo da se radi?

Najčešće greške koje viđam na Fejsbuku u bilo kojoj industriji je primarno nerazumevanje konteksta ove društvene mreže i načina na koji se ona koristi u promotivne svrhe. Na žalost, većina biznisa samo prepakuje svoje offline marketinške aktivnosti i primenjuje ga na Fejsbuku što na kraju ne dovede do rezultata. Vizual koji se koristi na bilbordima ili u novinama nije pogodan za Fejsbuk, TV reklama se ne može koristiti u video kampanjama na Fejsbuku itd.

Fejsbuk je mesto na kome se grade odnosi i veze sa ljudima, mesto gde se možete povezati sa bilo kim, nebitno od mesta na kome se nalazi. Sadržaj je ono što će te ljude vezati za vas i ono što će ih naterati da sutra postanu vaši klijenti. Ako ste korisni, zanimljivi i dajete neku vrednost vašim fanovima oni će izabrati vas u odnosu na konkurenciju.

4. Jedan ste od govornika ovogodišnje e-Turizam konferencije. Možete li nam ukratko predstaviti temu vašeg izlaganja?

Predavanje je podeljeno u nekoliko celina, fokus će biti na razumevanju konteksta Fejsbuka kao marketinškog kanala, zašto tradicionalno način oglašavanja ne prolazi na Fejsbuku i kako napraviti lojalnu bazu fanova koji će zapravo postati klijenti jednog dana.

5. Koju literaturu o digitalnom marketingu biste preporučili zaposlenima u sektoru turizma?

Prvenstveno bih im savetovao da krenu sa literaturom koja je vezana za klasičan marketing, jer je to osnova svega, pa onda da ta znanja adaptiraju i primene na digitalno okruženje. Što se tiče literature za marketing na društvenim mrežama, savetovao bih da se domognu „Youtility Marketing“ od Jay Bear, zatim od Gary Vaynerchuk „Crush It“ i „Jab Jab Jab right Hook“. Pored literature jako je važno da su redovno u toku sa dešavanjima jer je ovo industrija koja se užasno brzo menja, a najbolji način da ostanu u toku je da svakodnevno prave blogove, portale, i pojedince koji dele sadržaj na temu društvenih mreža. Neki od njih su „Social Media Examiner“, „Jon Loomer“, vec pomenuti Gary itd.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend