Luka Raco je poznati srpski glumac, maneken, ekonomista i pisac. Diplomirao je na master studijama u oblasti finansija i bankarstva na Beogradskoj bankarskoj akademiji (BBA) ‒ Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije.

Pohađao je razne dramske sekcije, a 2012. godine je proglašen za „Mistera Srbije”. Takođe, na svetskom izboru „Mister International” predstavljao je Srbiju i osvojio titulu za najbolje stilizovanog muškarca i time je zauzeo jedanaesto mesto od ukupno četrdeset takmičara.

(Fotografija: Luka Raco, 2017; „Instagram”)

Završili ste master studije u oblasti bankarstva i finansija (master ekonomista) na Beogradskoj bankarskoj akademiji (BBA) ‒ Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije, ali šta je presudilo da gluma postane Vaša profesija?

Gluma je oduvek bila moja velika ljubav! Još u toku osnovne i srednje škole sam pohađao razne dramske sekcije, škole javnog nastupa i glume. Uvek sam težio ka javnom poslu, ali me je put odveo u pravcu ekonomije, jer, znate, kako svi vole da kažu: „Upiši nešto konkretno”.

Međutim, nisam odustao od svojih snova i sada slobodno mogu reći da imam tu sreću da sam ispunio svoja dva velika cilja, a to su diploma ekonomiste i posao glumca.

Gde ste napravili prve glumačke korake?

Kod Ljubice Beljanski Ristić u „Školigrici”.

(Fotografija: Luka Raco, 2017; „Instagram”)

U popularnoj TV seriji „Sinđelići” tumačite lik Nenada Ristića – „Riste”, što i jeste uloga po kojoj ste postali prepoznatljivi. Da li Luka Raco ima nekakve sličnosti sa Ristom?

Rista je mlađi srednjoškolac i bitna je ta razlika u godinama između njega i mene. Ristine karakterne crte su, uglavnom, različite od mojih, ali sa uživanjem igram takve uloge.

Koliko je važna fizička aktivnost i bavljenje sportom?

Uvek se vodim parolom da je „u zdravom telu zdrav duh”. Svako ko je sportski aktivan duži period apsolutno zna o čemu govorim.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Osim bodibildingom, kojim se još sportom bavite?

Ne bih sebe nazvao bodibilderom, više sam rekreativac u teretani.

Pred toga, ostale sportske aktivnosti su mi igranje fudbala sa prijateljima (dva puta nedeljno) i vožnja bicikla.

Kako izgleda Vaš portret slikan rečima?

Mislim da čitaoci to najbolje mogu da saznaju kroz moju knjigu.

(Fotografija: Luka Raco, „Lisabonski okenarijum”, 2018; „Instagram”)

Danas jutjuberi zauzimaju značajno mesto u društvenom svetu, pogotovu kada govorimo o njihovom uticaju na odrastanje dece i tinejdžera. Po vašem mišljenju, je l’ oni, na neki način, pomažu ili odmažu roditeljima u vaspitavanju svoje dece?

Uvek će svako imati svoje idole i nekoga na koga se ugleda…

Ipak, na kraju dana to je samo naš izbor. Da li ćemo to shvatiti na pozitivan ili negativan način ‒ zavisi od nas samih.

Manekenstvo ili gluma?

Gluma ima moju veću naklonost, ali je, takođe, i manekenstvo sastavni deo mog života.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Film ili pozorište? Zbog čega baš to?

Film.

Šta da kažem sem da svako veče pred spavanje odgledam neki.

Kako vidite svet za 50 godina?

Srećnim.

(Fotografija: Luka Raco, 2018; „Instagram”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend