Švajcarska softverska agencija Namics produžila je rok za prijave na konkurs namenjen svim ženama zainteresovanim za programiranje, pa će učesnice imati priliku da apliciraju do 23. septembra u ponoć.

Milijana Đukanović, iz Namicsa, ističe da im je cilj da konkursom pod sloganom „Code. Hackathon. Female. Namics.” podstaknu što više žena da se bave programiranjem i da osnaže njihovu poziciju u IT industriji: „Inicijativu smo pokrenuli jer znamo da se softversko inženjerstvo smatra, pre svega, muškom sferom. Ovim takmičenjem smo želeli da, makar malo, promenimo tu perspektivu i hoćemo da što više žena dobije priliku da učestvuje na konkursu. Za učešće se mogu prijaviti sve žene zainteresovane za softverski inženjering, nezavisno od programskog jezika i tehnologija za koje su specijalizovane i nivoa znanja koje imaju.”

Takmičenje će biti koncipirano kao hakaton što znači da će učesnice ceo dan intenzivno raditi na razvoju prototipa softverskog rešenja, na raspolaganju će imati internet i moći će da koriste programske jezike po svojoj želji. Takmičarke će biti podeljene u timove od po tri člana, a svakoj ekipi će u radu pomagati mentori iz švajcarske softverske agencije Namics.

„Učesnice će zadatak saznati dan pred hakaton, a na sam dan takmičenja imaće 10 sati da razviju prototip softverskog rešenja. Članice tima koje su razvile najoriginalnije i najprimenjivije rešenje, kao nagradu dobiće plaćenu praksu u Namicsu. Jedini uslov za učešće na hakatonu je da takmičarke ponesu sopstveni lapotop, a po završetku hakatona sva rešenja ostaće u vlasništvu njihovih kreatorki”, objasnila je Milijana Đukanović.

Sve informacije o takmičenju „Code. Hackathon. Female. Namics.” kao i uputstvo za prijavljivanje dostupni su na veb stranici: https://www.namics.com/en/news/2018/female-hackathon/.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend