Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na Jahorini, predstavljene su investicije i zimski sadržaji ove olimpijske planine za predstojeću zimsku sezonu. Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina“ potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta za djecu osnovnih i srednjih škola sa teritorije ove opštine, u cilju afirmacije skijaškog sporta.

Popularno skijalište biće uređivano prvi put od čuvenih Olimpijskih igara, a predmet ulaganja će pored samih skijaških staza, novih prilaza ski centru i putokaza, biti i novi sistem za vještačko osniježivanje, koji će skijašku sezonu produžiti čak na 130 dana.

Brojni zabavni i takmičarski programi, poput svečanog otvaranja zimske sezone na Jahorini, koje je planirano za 14. decembar, novogodišnjeg koncerta Željka Joksimovića, Exit festivala u martu naredne godine, kao i mnoge zabavne i test trke, najavljeni su na konferenciji.

Olimpijski centar „Jahorina” potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za učenike te opštine, u cilju afirmacije skijanja kao sporta i podsticanja mladih da se njime bave. Tom prilikom direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog postignute saradnje i izjavio: „Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osjetiti rezultat i povećati broj djece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život”.

Rukovodstvo Olimpijskog Centra „Jahorina“ istaklo je i izvanredne rezultate koje je ovaj zimski sportski centar ostvario u septembru 2017. godine u odnosu na septembar 2016. godine, gdje zabilježeni rast prihoda iznosi čak 285 odsto, a ostvarene su i velike uštede u svim segmentima.

Na temu investicijia je direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić istakao: „Planiramo realizaciju veoma velikih i zahtjevnih projekata, kao što su uređenje i prosijecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u ljetnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vjetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vjetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za vještačko osniježavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada traje“.

Pored radova na obnovi i uređenju, OC „Jahorina“ sprema mnoga muzička iznenađenja, pa će tako 7. decembra biti organizovano veče Jahorine u Beogradu, kao i veliko otvaranje zimske sezone 14. decembra na Jahorini uz velike muzičke zvijezde. Bogati program će svim ljubiteljima ponuditi različite zabavne trke i događaje poput probne trke za EYOF 2019, Exit festival u martu 2018. godine, kao i testiranje skija. Svi gosti u novogodišnjoj noći imaće priliku da se zabave uz spektakularni koncert Željka Joksimovića, koji će biti održan na platou ispred hotela Bistrica.

„Osim uvođenja novina radimo i na rješavanju postojećih problema. Stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo tako već krenuli u rješavanje uređenja prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenja i obilježavanja prilaznih punktova sa osvjetljenjem, uređenja više parking prostora na Jahorini, kao i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja”, naglasio je Dejan Ljevnaić.

Realizacijom planiranih investicija Jahorina će se vratiti na mapu uspješnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti povjerenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend