U Beču danas počinje trodnevni forum „Javne površine”, a tim povodom su svi građani pozvani da dođu, otkriju i bolje upoznaju javni prostor svog grada. Pod sloganom „Izađi napolje”, na više od 50 lokacija u gradu organizovane su šetnje, razgledanja i druge aktivnosti.

Mesta na otvorenom se sve više prilagođavaju potrebama građana i postaju ekološki održiva. Prema Konceptu o javnom prostoru, koji je Beč objavio prošle godine, u gradu bi do 2025. godine trebalo da bude posađeno 10.000 novih stabala, postavljeno 800 novih mesta za sedenje i stvoreno 400 dodatnih mogućnosti za igranje.

Prilikom obilaska austrijske prestonice i predstavljanja javnih površina u narednim danima biće razmatrani mnogi aspekti prostora, kao što su igranje, boravak na otvorenom, klimatske promene, vodeni resursi i slično. Šetnje i akcije traju od 16. do 18. maja 2019, a očekuje se oko tri hiljade posetilaca. Sva dešavanja su besplatna.

(Fotografije: Javni prostori u Beču, 2019; © „Magistratsabteilung 18 (’MA 18’) – Stadtentwicklung und Stadtplanung”, Christian Fürthner)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend