Total Serbia nastavlja sa društveno odgovornom kampanjom “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju”

0

Total Serbia posvećen je stvaranju uslova za povećanu bezbednost u saobraćaju, te najavljuje nastavak prošlogodišnje društveno odgovorne kampanje „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“, koja će ove godine biti sprovedena još jačim intenzitetom. Cilj ove kampanje jeste da skrene pažnju građana Republike Srbije na potrebu za dodatnim obrazovanjem najmlađih generacija u vezi s bezbednošću u saobraćaju. Ove godine, jedan od sponzora je i kompanija Hutchinson d.o.o. iz Rume, koja pripada Total Group-u i koja zapošljava preko 1.000 ljudi u svojoj fabrici za proizvodnju gume u Srbiji.

Ciljna grupa ove društveno odgovorne kampanje jesu deca prvog i drugog razreda osnovne škole, koja spadaju među najugroženije kategorije kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju, te čije znanje o ponašanju u saobraćaju i o saobraćajnim propisima je potrebno proširiti.

Čestitamo Total Group-u, renomiranoj francuskoj kompaniji, na pokretanju projekta „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju, čiji prvenstveni cilj jeste edukacija najmlađih generacija o ponašanju u saobraćaju kroz igru. Tokom trajanja ovog projekta primećen je veliki napredak u usvajanju znanja i pravila ponašanja u saobraćaju zahvaljujući korišćenju modernih tehnologija i inovativnim igrama. Nadamo se da će uspeh ovog projekta motivisati i ostale kompanije da svoje društveno odgovorno poslovanje podignu na viši nivo. Sigurnost u saobraćaju jako je bitna tema za nas. To je razlog zbog koga je Francuska učestvovala prošlog septembra, po drugi put, na godišnjem seminaru koji se održava u Subotici i koji je organizovan od strane Srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova“ , izjavio je na konferenciji za medije u rezidenciji francuske ambasade njegova ekselencija, gospodin Frederik Mondoloni, ambassador Francuske u Republici Srbiji.

Za razliku od drugih kampanja sličnog tipa, koje se sprovode u Srbiji i regionu, kompanija Total pristupila je edukaciji najmlađeg dela populacije na jedinstven način – korišćenjem vizuelne demonstracije i kartica-pitalica, TOTAL QUARTZ robota-maskote i interaktivne igre na tabletu, posebno kreirane za ovu priliku, a sve s ciljem animiranja dece, te njihovog usvajanja saobraćajnih propisa.

Značaj ovog projekta prepoznat je i od strane kompanije Total, koja ga je nagradila prvim mestom na internom Europe Innovation takmičenju, kao i od strane Francusko-srpske privredne komore, koja mu je dodelila Grand Prix 2018 nagradu.

Ove godine, 54 škole širom zemlje biće posećene u okviru ove kampanje, dok će više od 5.500 dece učestvovati u edukativnom programu na zabavan i interaktivan način, s ciljem da se upoznaju s pravilima u saobraćaju.

Upotreba tableta i dugoročan pristup projektu podrazumeva da svake godine tim pedagoga analizira rezultate i unapređuje svoj pristup, kako bi se omogućila što kvalitetnija edukacija dece.

Na osnovu iskustva pedagoga koji su uključeni u projekat Na putu za bezbednost dece u saobraćaju, među najčešćim greškama i nedoumicama koje deca školskog uzrasta imaju u saobraćaju su:

  1. Prolaženje između parkiranih automobila, kada postoji opasnost da ih vozači neće primetiti ako izađu na ulicu;

  2. Igranje blizu saobraćajnice, kada postoji opasnost da dete potrči za loptom ili jednostavno, tokom igre, ne primeti automobil koji prolazi jako blizu;
  1. Pojam uslovnog zelenog svetla za vozače, kada mališanima često nije jasno kako je moguće da je dozvoljeno kretanje automobilima iako je i njima, kao pešacima, upaljeno zeleno svetlo.

 Edukacije dece, koju vode iskusni i dokazani pedagozi, odvijaće se u trajanju od jednog školskog časa. S ciljem da omoguće svim roditeljima da provere znanje svojih mališana i odigraju igru sa njima, kompanija Total Serbia je navedenu interaktivnu tablet igru učinila i javno dostupnom na svom veb-sajtu.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend