Theresa Leigh podučava mlade u Srbiji o veštačkoj inteligenciji

0

Švajcarski Preduzetnički Program će u periodu od 29. avgusta do 30. septembra ugostiti američku naučnicu i profesorku Theresu Leigh, koja će tokom svoje posete raditi sa organizacijama I kompanijama u Beogradu na razvoju preduzetničkog ekosistema u Srbiji kroz niz mentorskih sesija I dogadjaja otvorenog tipa.

Ona je početkom ove nedelje sa srpskom AI zajednicom podelila svoje znanje, iskustvo I savete o etičkoj I odgovornoj primeni veštačke inteligencije, Deep Dive-u i Interent of Things tehnologije u svakodnevici. Theresa je okupljenima pružila priliku da saznaju više o najnovijim svetskim tehnološkim dostignućima iz pomenutih oblasti, na kojima je i sama radila.

Theresa, koja je diplomu doktora društvenih i inženjerskih sistema dobila na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology institutu), master je kriminologije i diplomirani finansijski menadžer sa specijalizacijom u oblasti kompjuterskog inženjeringa, usmerenjem na veštačku inteligenciju. Započela je svoju bogatu preduzetničku i akademsku karijeru radom u borbi protiv trgovine ljudima i medjunardodnoj bezbednosti. Svoju prvu kompaniju prodala je sa 26 godina, nakon čega je uporedo sa svojom karijerom preduzetnice pohadjala izmedju ostalog i Nasin Singularity Univerzitet. Kao profesor oprobala se u oblasti preduzetništva, finansija, studija budućnosti, kriminologije, na Harvardu, Oksfordu, Kolumbiji i Stanfordu. Pored toga je 6 godina radila kao savetnica Ujedinjenih Nacija na projektima zaustavljanja i prevencije trgovine ljudima.

Theresa je ove godine, početkom septembra, govorila na meetupu žena preduzetnica u Impact Hubu o svom iskustvu osnivanja I razvijanja kompanije, izazovima sa kojima se suočila kao osnivačica u dominantno muškim industrijama, svom akademskom putu I radu u nauci. Ona će tokom svog boravka u Beogradu imati prilike da, u cilju unapredjenja njihovog poslovanja, radi sa mnogim lokalnim organizacijama I kompanijama medju kojima su ICT Hub, Startit, Limundo itd. Gospodja Leigh u Srbiju je došla u okviru Švajcarskog Preduzetničkog Programa podržanog od strane Švajcarske vlade, čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz celog sveta.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend