Širom planete Zemlje ljudi danas obeležavaju Svetski dan zdravlja, a tim povodom biće organizovan Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova Srbije, kao nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda.

(Fotografija: Stetoskop; © „Vikimedija”)

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. U skladu sa tim, danas će od 8 do 16 časova u zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji biti organizovan Dan otvorenih vrata, to jest besplatni preventivni pregledi za sve građane.

Tom prilikom, svi žitelji Srbije, čak i oni bez obaveznog zdravstvenog osiguranja, moći će da obave otorinolaringološke (ORL) i kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade elektrokardiogram (EKG) i provere nivo krvne glukoze. Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima ne postoji mogućnost za obavljanje navedenih pregleda, građanima će biti omogućeno da razgovoraju sa lekarima, odnosno konsultuju se o očuvanju zdravlja, kao i o zdravstvenim tegobama i terapijama.

(Fotografija: Medicinski logo; © „Vikimedija”)

U prethodnih dvanaest dana akcije preventivnih pregleda oko 250 hiljada stanovnika Srbije uradilo je preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

(Fotografija: Svetski dan zdravlja; © „World Health Organization” („WHO”))

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend