Na Stadionu „Marakana” u Rio de Žaneiru večeras će svečano biti otvorene Letnje olimpijske igre 2016.

Olimpijska zastava(Fotografija: Olimpijska zastava, „Wikimedia)

U toku ceremonije otvaranja gledaoci će moći da prate oficijalni deo, u kojem će se celom svetu obratiti zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), domaćini i organizatori, a tu je i tradicionalno podizanje olimpijske zastave, paljenje olimpijske baklje i polaganje olimpijske zakletve.

Nakon toga, uslediće i defile, to jest izlazak i predstavljanje sportista na „Marakani” (port. Maracanã Stadium”), dok će u kulturno-umetničkom delu ceremonije organizatori, kroz izvanredan muzičko-scenski spektakl, predstaviti svoju državu – Brazil, grad Rio de Žaneiro, a zatim svoju tradiciju, istoriju, kulturu i običaje. Takođe, nastupiće i brojni poznati brazilski pevači i umetnici, koji će kroz spoj tradicionalne i moderne muzike upriličiti ceremoniju otvaranja.

Zastavu Srbije nosiće Ivana Maksimović Anđušić, srpska predstavnica u streljaštvu.

Olimpijska baklja i plamen(Fotografija: Olimpijska baklja i plamen, „Wikimedia”)

Kreativni direktor je Fernando Meireleš (port. Fernando Ferreira Meirelles), dok je nastupe više od 6.000 volontera, umetnika, glumaca i plesača pripremila Debora Koker (port. Deborah Colker), najpoznatiji brazilski koreograf.

U toku Igara XXXI Olimpijade takmičari će se nadmetati u 28 sportova, odnosno 41 disciplini. Ukupno će nastupiti više od 10.500 sportista iz čak 206 država sveta, čime će biti obeležen rekordan broj zemalja učesnica.

Letnje olimpijske igre 2012 (London)(Fotografija: Letnje olimpijske igre 2012, London, , „Wikimedia”)

Ovogodišnje Letnje olimpijske igre, kao prve ikada održane na tlu Južne Amerike, trajaće od 5. do 21. avgusta. Sve nastupe sportista moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Direktan prenos ceremonije otvaranja možete da gledate noćas od 1 čas na Prvom programu RTS-a.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend