Milion trkača u dobrotvornoj kampanji istrčalo milion kilometara!

0

Milion trkača u ovoj dobrotvornoj kampanji za očuvanje okeana istrčalo je 12.4 miliona km, što je dovoljno da se napravi čak 300 krugova oko planete Zemlje

Neverovatnih milion trkača učestvovalo je u najvećoj trci za okeane na svetu „adidas x Parley“, a tokom mesec dana pretrčali su 12.4 miliona kilometara, odnosno dužinu dovoljnu da se napravi čak 300 krugova oko planete Zemlje!

Kampanjom koja se održava drugu godinu zaredom, adidas je u saradnji sa organizacijom Parley for the Oceans skrenuo pažnju javnosti na rastući problem zagađenja mora i okeana plastičnim otpadom.

Dodatno, adidas ulaže milion dolara, po jedan za svaki od prvih milion pretrčanih kilometara, u Parley Oceans School – školski program koji edukuje mlade o ovom globalnom problemu i njegovom uticaju na podvodni svet.

U početku zacrtani cilj od milion kilometara velikim trudom i zalaganjem adidas Runners timova i sportista iz čitavog sveta prevaziđen je za svega nekoliko dana i konačna cifra višestruko je nadmašila očekivanja. Pored milion trkača širom sveta, inicijativi su se pridružili članovi tima adidas Runners Belgrade, ali i mnogobrojni poznati sportisti, poput čuvenog brazilskog fudbalera Kake, nemačkog golmana Marka ter Štegena, legendarnog plivača Jana Torpa i peruanskog surfera Gabrijela Viljarana.

Kako sam odrastao u Sidneju, okeani su uvek bili veliki deo mog života. Jako mi je drago što adidas preduzima ovako značajne i velike korake i daje doprinos borbi protiv zagađenja okeana i mora plastikom. Zajedno možemo da promenimo budućnost podvodnog sveta i time učinimo svet lepšim i čistijim mestom za život“, rekao je popularni Australijanac Torp, jedan od najuspešnijih plivača svih vremena.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend