Rumunska kompanija Whyttest otvorila predstavništvo u Srbiji

0

Nakon više od četiri godine rasta na rumunskom tržištu, javila se potreba za širenjem poslovanja na lokalnom, ali i na međunarodnom tržištu. Zbog sličnih kulturoloških odlika Srbije i Rumunije, dostupnosti radne snage u Srbiji i postojeće infrasrukture, kompanija Whyttest odabrala je Srbiju kao prvu zemlju za dalje širenje poslovanja.

„Radujemo se što smo u Srbiji našli perspektivno tržište sa velikim brojem stručnjaka i gde je IT industrija u usponu”, izjavio je Marijus Potirniče, generalni direktor komanije Whyttest. „Od samog početka, naišli smo na veoma dobro pripremljene mlade ljude koji su bili zainteresovani da istraže oblast testiranja softvera i video igara. Imamo slične kulture i lako nam je da se integrišemo kao tim, što je veoma važan faktor u obezbeđivanju kvalitetnih usluga. Sigurni smo da će naša kancelarija u Beogradu ubrzo postati inovator i uzor u IT industriji”, dodao je on.

Zahvaljujući značajnom obimu posla, kancelarija u Beogradu već ima tim od 25 zaposlenih i klijentima nudi specijalizovane usluge testiranja za mobilne platforme, a u budućnosti planira da proširi usluge i na testiranje platformi za konzole. Timu će se uskoro pridružiti i drugi stručnjaci, kako bi sa dodatnim uslugama upotpunili lokalnu ekspertizu.

Kompanija Whyttest trenutno zapošljava tim od 100 eksperata u Bukureštu, koji kompletno pokriva usluge testiranja za kompjuterske, mobilne i konzularne platforme. Kompanija je od 2016. godine povećala broj zaposlenih za 40% i nastoji da u narednim godinama nastavi sa ekspanzijom u regionu, čime odgovara na konstantnu potrebu za kvalitetnim uslugama testiranja.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend