Savićević Anđela: Na neki način sam platno zamenila licem

0

Anđela Savićević ima 20 godina, živi u Kragujevcu i bavi se šminkanjem. Zainteresovala se za ulepšavanje lica još u osnovnoj školi, kada je dobila internet. Tada nisu bili popularni JuTjuberi kao danas. Najpopularnije su bile Michelle Phan i Promise Phan, od kojih je naša sagovornica naučila najviše.
U današnjem tekstu vam donosimo neke savete o šminkanju.

 Šta ti je bio najteži deo?
– Najteže mi je bilo kako savršeno izblendati senke.

Šta ti je najviše privlačno u šminkanju?
– Pre šminke sam se bavila crtanjem. Na neki način sam platno zamenila licem.

Anđela nikada nije planirala da bude šminker. Šminkala je samo drugarice. Vremenom se to ljudima dopalo, pa su počeli da je kontaktiraju preko društvenih mreža i tako je sve počelo. Prvog klijenta je imala u prvoj godini srednje škole.
Šminku nikada ne nosi sa sobom, ali savetuje damama da uvek trebaju imati kod sebe puder za matiranje i karmin koji su tog dana izabrale.

Šta bi preporučila ženama koje imaju problematično lice?
– Odgovarajući prajmer i odgovarajuću negu lica. Za suvu kožu bih preporucila hidrantnu kremu pre nanosenja prajmera i pudera. Odgovarajuci prajmer je takođe veoma bitan za masnu kožu, jer će serum probiti kroz puder.

Koje su najčešće greške koje žene prave kada se šminkaju?
– Nijansa pudera i podton pudera.

Mnoge dame se muče da pravilno nanesu ajlajner. Koji je najjednostavniji način?
– Ajlajner se ne nanosi šablonski, jer nije svako oko isto.Treba ga prilagoditi obliku oka i uz malo vežbe će biti savršen.Takođe, treba naći ajlajner koji je vama najlakši za nanošenje. Meni je omiljeni ajlajner u gelu.

Šta ti se najviše, a šta najmanje dopada u šminkanju?
– Šminkanje je jako zanimljivo i svima daje mogućnost da pokažu svoju kreativnost, isprobaju nešto novo i prekriju nepravilnosti ako je to potrebno.
Ne sviđa mi se to kako pojedini ljudi gledaju na sminkanje. Treba da znaju da se većina šminka zato što uživa u tome i zato što voli da malo vremena posveti sebi, a ne zato sto ne vole svoj prirodni izgled.

Koliko ti je vremenski potrebno da se našminkaš ujutru?
– Ujutru se gotovo nikad ne šminkam, a i preko dana je retkost. Za slikanje mi treba oko dva sata, za izlazak takođe. Možda je za nekog to previše vremena, ali ja sam perfekcionista.

Koji ti je omiljeni karmin?
– Trenutno Huda beauty-Venus i Nyx-Honeymoon

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend