Grad Beč svakog septembra na nedelju dana postaje centar dizajna. Brojni muzeji, firme i dizajneri iz celog sveta će 28. septembra 2018, dvanaesti put zaredom, održati „Bečku nedelju dizajna”.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Honey&Bunny)

Domaćin ovogodišnje manifestacije biće Poljska, kao jedan od najvećih proizvođača nameštaja u svetu. Posetioci će biti u prilici da na nekoliko lokacija u Beču vide više od 100 izložbi, instalacija i radionica. Uz izvanredan program na različite teme, šest dizajnera iz Austrije i ostalih zemalja predstaviće projekte na kojima su sarađivali sa bečkim firmama i tradicionalnim preduzećima, kao što je prodavnica za ručno pravljenje bombona ili staklarska radionica.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Maik Perfahl)

„Bečka nedelja dizajna”, koja će trajatai do 7. oktobra 2018, podstiče lokalnu proizvodnju i naglašava u kojoj meri je dizajn važan deo ne samo materijalne kulture, stila života i mode, već i kako utiče na estetsko osećanje i razmišljanje.

(Fotografija: „Bečka nedelja dizajna”; ©Katharina Gosow)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend