Modni hepening „Marinia” u Kragujevcu

0

Proteklog vikenda Kragujevčani su imali priliku da uživaju u svojevrsnom modnom performansu, kakav retko imaju priliku da vide u svom gradu. Njihove sugrađanke, dizajnerka Marina Ilić i direktorka Ksenija Zlatić organizovale su u popularnom kragujevačkom klubu „Triptih” događaj – u sklopu kojeg je predstavljena kolekcija njihovog brenda „Marinia”, koja je pre toga blila prikazana na proletnjem izdanju „Serbia Fashion Week-a”.

Veče mode u omiljenom stecištu Kragujevčana počelo je nastupom DJ-a, nastavilo se revijom, a potom i fešn partijem, uz šampanjac. Kreacije iz kolekcije „Atomic Flower” konačno su predstavljene u gradu u kojem su i nastale, jer se proizvodni pogon brenda „Marinia” nalazi upravo u Kragujevcu.

„Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u bujanje prirode i njenim opstankom u urbanim industrijskim sredinama. Lepota formi i oblika različitih cvetnih vrsta i sam proces rascvetavanja prenesen je na krojne oblike delova haljina. Sastav materijala, kao I kolorit, odabrani su analogno – laticama orhideja, hortenzija i magnolija. Dakle, reč je o bojama koje su ove sezone apsolutno u trendu”, rekla je dizajnerka Marina Ilić.

Suosnivač I direktorka brenda Ksenija Zlatić u potpunosti je zadovoljna kako je sve proteklo, pa u narednom period spokojno može da se posveti planiranju i realizaciji njihovog narednog cilja – osvajanju američkog tržišta.

„Ponosni smo što je naš Kragujevac mogao da uživa u jednom ovakvom događaju, posebno zbog toga što su modne revije u srcu Šumadije veoma retke. Zahvalni smo svim sugrađanima koji su došli da bi svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Takođe, dugujemo zahvalnost i Marini Spasić, koja se pobrinula da manekenke budu prikladno našminkane, dok se za njihove frizure pobrinuo salon „Recut by Gaga”. Posle ovog događaja vraćam se u Boston, u kojem će Marinia imati svoje sedište za tržište Amerike. Raduje nas što će već od septembra kreacije iz kolekcije „Atomic Flower, kao i iz prethodnih kolekcija biti dostupni i širom Amerike”, istakla je direktorka brenda Ksenija Zlatić.

(Fotografije: Modni hepening u Kragujevcu, 2018; ©„Marinia”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend