Sećamo se dana kada smo se sreli sa Marijom i Jelenom. Bile su pune pozitivne energije i sa “onim“ sjajem u očima da imaju nešto novo da ponude, da žele da rade ono što vole i što ih pokreće. Tada smo se prvi put susreli sa imenom modnog brenda Lueur, koji predstavlja upravo njih dve. Njigov pogled na modu je naizgled jednostavan, budite ono što jeste u svakoj prilici, a garderoba će to istaći na najbolji način. Rekle su nam:

Želele smo garderobu u kojoj ćemo moći nakon posla da produžimo na promociju knjige našeg dragog kuma, da pogledamo premijeru nove predstave, da samo promenimo cipele i odjurimo u nabavku namirnica za celu nedelju, da odemo na taj koktel koji priređuje firma ili da prosto odlutamo sa drugaricama na ručak ili kafu.

Prošlo je skoro godinu dana od našeg susreta, a njihova ideja je porasla, sve više skreće pažnju, i puno zadovoljih pripadnica lepšeg pola uživa u modelima Lueur. Ove je mini intervju sa Marijom i Jelenom koje stoje iza ideje.

  • Kako je nastao brend i šta su njegove najveće snage?

Nas dve već godinama radimo u korporacijama i svako jutro se susrećemo sa istom dilemom: šta danas obući !? Jedno popodne smo sedele uz vino i vatru i nekako formirale ideju. Želimo garderobu koja će biti pristojna, ali ipak ženstvena i originalna. Mislimo da nam je to i najveća snaga- činjenica da smo sve iskusile i same. Znamo koji utisak svaka od nas želi da ostavi.

  • Koliko je teško u Srbiji uskladiti stvaranje brenda i svakodnevni posao? Koji su najveći izazovi?

Nismo sigurne da to ima veze sa zemljom u kojoj se živi. Uskladiti dva ozbiljna posla, koji su pri tome potpuno različiti, nigde na svetu nije lako. Nas dve ujutro prolazimo kroz brojeve, sudske postupke, pregovore… a popodne sa istim žarom kroz krojeve, materijale, razgovore sa timom koji nas prati. Izazov je svaki dan, na svim poljima, odgovoriti svim tim zahtevima. Obe insistiramo na estetici i perfekciji, a to je na dnevnom nivou prilično kompleksno ostvariti.

  • Po čemu se razlikuje Lueur moda od konkurencije? Kome je namenjena?

Verujemo da se razlikuje po dizajnu i činjenici da je svaki komad ručno rađen, praktično unikat. Mislimo da u Srbiji, još uvek ručni rad nije dovoljno na ceni, ali bilo koja ozbiljna evropska prestonica to posebno vrednuje. Želele smo da namenimo brend poslovnoj ženi. Naime, poslovni bonton nameće određena pravila odevanja, a svaka žena želi u toku celog dana da izgleda i da se oseća ženstveno i elegantno. Pokušale smo sve to da uskladimo.

  • Gde pronalazite inspiraciju za vaše modele? Kakvi su vam planovi za budućnost?

Čini nam se da inspiraciju pronalazimo svuda: na putovanjima, u umetnosti, prirodi…. Planovi su nam veliki (smeh). Trenutno kreiramo kolekciju za proleće sa idejom da ponudimo nešto ženstveno i šik.

  • Kako vidite savremenu ženu u 21. veku? Oslikava li vaša moda najveći izazov: životni balans?

Savremena žena mora da bude vrhunski žongler. Mora da uskladi porodicu i posao, estetiku i praktičnost, mora da izgleda i bude negovana, da dok trči kroz mnogo dnevnih obaveza, kuvanje ručkova i pranje podova i dalje ne izgubi na ženstvenosti (smeh). Pored toga, verujemo da prava žena mora da stalno uči, istražuje, čita… ma baš je zahtevno biti ta savremena žena. Mi se nadamo da naši modeli baš to prate.

Pokušavamo da postignemo da budu praktični, da bi žena mogla u nekoj našoj kombinaciji da prođe kroz sve svoje dnevne obaveze, a da ipak budu lepi i privlačni (baš kao i žene za koje kreiramo).

Brend posvećujemo svim ženama koje uspešno i hrabro žive svoj život, a pritom se u svemu dobro zabavljaju.

Možete ih naći na Instagramu i Facebooku.

Oglašavanje

O autoru

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend