Kampanja nove kolekcije Stefana Ristića i fotografa Hamze Kulenovića

0

Stefan Ristić, dizajner koji je nedavno predstavio svoju kolekciju u okviru prestižnog takmičenja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator-u u Hrvatskoj, predstavlja vizuale nove kolekcije nastale u saradnji sa modnim fotografom Hamzom Kulenovićem. Kolekcija za jesen-zimu  inspirisana je performansom Marine Abramović pod nazivom „Balkan Erotic Epic“ koji je nastao 2004 godine kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje sa drevnim balkanskim običajima.

“Želeo sam da razradim kolekciju na ovu temu pa sam zato  na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korišćenih u performansu stvorio bazu (formi i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetim iz kostima iz 17. veka (bishop rukav, rol kragna, široke pojaseve na šniranje koji ističu struk)”. Iako sama inspiracija vraća u neke ranije periode, prilagođena je svetskim modnim trendovima pa se pored tradicionalnih komada i tradicionalnog načina izrade javljaju savremeni komadi kao što su pantalone, blejzeri i jakne.

Kolekcija je premijerno prikazana u okviru 17. Portanova Fashion Incubatora, najprestižnijeg regionalnog takmičenja za mlade modne dizajnere zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Modna kampanja snimana je u  Bihaću, Bosni i Hercegovini, sa modelom Anđelom Raičević iz Sigma Model Managementa.

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Diplomirani ekonomista sa više nego povremenim izletima u svetu mode. Crta, šije, prati trendove, dizajnira odeću i bloguje na svom blogu Dunja Style: "Pratite trendove ali nikako slepo jer u suprotnom postajete njen rob i tu onda nema mesta za kreativnost. Doprinesite da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat!"

Ostavite odgovor

Send this to friend