Remen je oduvijek bio modni dodatak koji je vrlo lako svaku modnu kombinaciju mogao transformirati.

Upravo stoga dizajnerica Diana Viljevac ove sezone predstavlja ručno rađeni remen s kojim postojećoj haljini možete podariti potpuno novi izgled. Kako izgleda stvaranje ovog jedinstvenog remena pokazat ćemo vam uvidom u sam proces njegove izrade.

Ovaj ručno rađeni remen dolazi u srebrnoj i zlatnoj boji, a za njegovu izradu potrebno je dva dana. Remen se sastoji od mesinga koji je premazan emajlom kako bi se zaštitio, te ima malene staklene perle. Tehnologija emajliranja vrlo je stara i kroz povijest je korištena u izradi nakita, te u primijenjenoj umjetnosti. Tijekom 19. stoljeća počela se koristiti i u industrijske svrhe, i to ponajprije u proizvodnji posuđa.

Drevni su Egipćani emajl nanosili na predmete od kamena i keramike, te ponekad nakit, no znatno rjeđe nego druge drevne kulture srednjeg istoka. Stari Grci, Kelti, Rusi i Kinezi također su prakticirali emajliranje metala.

Remen se ručno plete te grana u lišće, te se nakon toga dodaju perlice koje mu daju potpun izgled. Nakon što se složi konstrukcija cvijeća i grana, remen se ručno boja u dvije faze te se stavlja završni premaz i suši još 24 sata.

Kolekcija je dostupna u showroomu na adresi Šenoina 11,2 kat ili putem web shopa: www.dianaviljevac.com

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku. Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend