Mladi dizajner Igor Jagych prikazao je prvu kolekciju za jesen-zimu pod nazivom “Blue blood” u okviru modne manifestacije BAFE i svojim nastupom izazvao opću euforiju.

Inspiracija za kolekciju nastala je u njegovim aristokratskim korijenima.

“U mojoj porodici svi su veliki ljubitelji mode, recimo pradeda koji je bio grof, je obožavao da nosi vrlo ekstravagantna odela.”, navodi mladi dizajner.

Kolekciju za jesen-zimu 2017/18 čine sakoi, hlače, suknje i haljine. Svi modeli su izrađeni od najfinijih prirodnih materijala, a detalji od vrlo luksuznih dugmića, kristala, bisera i vezova koji su ručno rađeni i našivani. Igor voli reći da je njegov brend namijenjen jakoj i samouvjerenoj ženi koja jasno zna što želi u životu. Ona voli luksuz i otmjen način života, jer kako ističe to je njezina istinska priroda.

Igor je već veoma poznat na našoj modnoj sceni. Godinama je radio kao profesionalni maneken gdje je surađivao s najistaknutijim dizajnerima na Balkanu, potom počeo graditi karijeru dizajnera u Švicarskoj. Nakon vrlo uspješne suradnje, osniva svoj brend i započinje samostalnu dizajnersku karijeru.

Sve detalje u vezi nove kolekcije možete pogledati na Instagram stranici @igorjagych i na webu www.igorjagych.com.

Fotograf: Janko Petković, Studio BGD
Dizajner: IGOR JAGYCH
Model: Mina Kitić
MUA & Hair: Svetlana Sremčević

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku. Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend