Milena Tunguz predstavlja BiH na „World Top Model 2017“

0

Prelijepa Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije Abc Models Mgmt  International, predstavlja BiH na najprestižnijem svjetskom modnom takmičenju „World Top Model 2017“ koji će se održati 20.12. u Budimpešti i bori se za ugovor vrijedan 200.000 euro!

Milena Tunguz iz Banja Luke  predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na najprestižnijem modnom događaju „World Top Model 2017.“ u Budimpešti. Tako su odlučili talijanski modni skauti svjetske agencije Major Model Management koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.

Šta te je privuklo da se baviš modelingom  i koji je recept za vitku liniju?

-Nemam tačno objašnjenje šta me je privuklo, vjerovatno se svi rodimo sa određenim talentom, a ovo je jedan od mojih. Za uspjeh najvažnije je da ne odustajete, uvijek ce biti poteškoća I prepreka, ako se već osjećate kao da želite da odustanete neophodno je otići na odmor I dati sebi vremena za oporavak u svakom smislu. Za održavanje linije je najvažniji način života, ako se hranite zdravo, ako imate neku aktivnost, drugačije nemojte očekivati rezultate, vi ste oni koji morate iskorijeniti loše navike.

Koliko si do sada imala kastinga i koji su tvoji zapaženi rezultati?

-Pa previše je kastinga bilo, sad većinom idem samo na kastinge za reklame, to mi je najkorisnije, ostali poslovi koje dobijam su korektni bukinzi uglavnom.

Najviše poslova sam radila za krzno, bunde, kosu, ali sam nosila mnoge revije i radila online kampanje. Najdraža revija koje se rado sjećam je bila na Kipru za Balizu.

Poslije Turske sam napravila pauzu i vratila se kući, a onda je uslijedio odlazak u Indoneziju. U Indoneziji se desio moj životni preokret i momenti kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju.  Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za Marie and Claire magazin, kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je  iznenadilo to da sam za samo 7 mjeseci boravka na Džakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi – u horor filmu „Hell End“ i komediji „London to Bali“.

Šta očekuješ od ovog takmičenja?

-Najbolja prilika mi je ovo takmičenje, jer mi je sad mnogo važno da radim na promociji sebe kao modela. Ne izlazim iz teretane, pazim na liniju, svoj lični ugled i izgled.  Očekujem jedno nevjerovatno iskustvo koje će mi promijeniti život, vjerujem da ću dobiti mnogo prilika za dalju karijeru. I naravno biti predstavnik za svoju državu mi je nevjerovatan osjećaj I zvanje kao Top Model of B&H.

Koji su tvoji planovi nakon izbora u Budimpešti?

– Prije svega, vraćam se nakratko kući u BiH, i radujem se rođendanskom partiju na koji sam pozvana. Naime, modna agencija Abc Models Mgmt International, obilježava proslavu rođendana povodom 20 godina poslovanja. Obzirom da sam prve manekenske korake naučila upravo u Abc agenciji, jako se radujem odlasku na ABC BITHDAY PARTY koji će se održati 28.12.2017 godine u My Face Sarajevo te što ću se sresti s mnogobrojnim kolegicama i kolegama modelima ABC generacije od 1997 godine do 2017 godine. To je zaista prekrasno što su se sjetili da organizuju, prvenstveno jer je humanitarnog karaktera a s druge strane što možemo da obnovimo kontakte, razmjenimo iskustva ali i širimo naše prijateljstvo kako privatno tako i poslovno.

Inače, Milena je model modne agencije Abc Models Mgmt International, koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici  i Beču.

Da podsjetimo, svjetski izbor World Top Model 2017 se održava 20.12. u Budimpešti, gdje će se Milena zajedno sa konkurentkinjama iz 40 zemalja svijeta boriti za ova laskavu titulu i ugovor vrijedan 200.000 eura.

Našoj predstavnici želimo puno sreće i uspjeha te da se iz Budimpešte vrati s pobjedničkom lentom.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend