Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product i proslavljeni fudbalski reprezentativac Dejan Stanković danas su uručili prvu donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči. U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 7000 lopti stići će do više od 1200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta.

„Veliko mi je zadovoljstvo što danas i svojim prisustvom dajem podršku kampanji „Pokaži fudbalsku strast“ brenda Chipsy i kompanije Marbo Product. Svi smo svesni koliko je sport važan za pravilan rast i razvoj dece i omladine, što pored popularizacije sporta i jeste cilj ove kampanje. Ne sumnjam da se među decom školskog uzrasta kriju i budući šampioni, pa će nove lopte biti najbolji saveznik na njihovom putu do sportskih uspeha, ali i do kvalitetnog i aktivno provedenog vremena“, rekao je Dejan Stanković, proslavljeni fudbaler i nekadašnji fudbalski reprezentativac, predajući lopte nastavnicima fizičkog u Osnovnoj školi „Jovan Ristić“.

Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje „Teži ravnoteži“.

„Kroz kampanju našeg brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ želimo da podstaknemo bavljenje sportom i zdrav rast i razvoj dece i omladine, kao i da promovišemo navijački duh i sportske vrednosti. Zbog toga mi je veliko zadovoljstvo što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i istaknute ličnosti iz sveta sporta, a među kojima je i naš proslavljeni fudbalski reprezentativac, Dejan Stanković. Siguran sam da će naši đaci biti najbolji ambasadori fizičkih aktivnosti, timskog duha i fer pleja, aktivno koristeći naše lopte“, istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend