Tijekom stoljeća, kokos se spominje već u vrlo ranim povijesnim izvještajima: u 9. stoljeću u izvješću o kinezima koji su ga koristili za izradu vlakana, kao i u priči iz 1.001 arapske noći o Sinbadu moreplovcu. Prvi je put kokos ugledao egipatski putnik poznat kao Costas u 5. stoljeću, koji je zabilježio pronalaženje „indijske orahovine“.

Zimsko vrijeme zahtijeva posebnu njegu lica i tijela, te najnoviji proizvodi s kokosovim uljem iz Avon Care linije donose savršeno rješenje. Uvijek u trendu, poštujući sezonu i potrebe korisnica, Avon koristi kokosovo ulje kao poseban sastojak za intenzivnu obnovu kože izmorene zimskim temperaturnim promjenama i boravkom u suhom zraku.

7 je prednosti linije s kokosovim uljem:

  • pruža cjelodnevnu hidrataciju
  • dubinski njeguje kožu
  • suhoj koži donosi olakšanje
  • vraća osjećaj mekoće i ugode
  • pruža nježan, omiljen miris kokosa
  • brzo se upija
  • ne ostavlja masni trag na koži

Cocos nucifera, poznatiji kao kokos, sadrži više od prosječnog sadržaja vode u plodovima, i za taj kokosov sok svi znamo. Međutim, kao što je ilustrirano njegovom povijesnom upotrebom, različiti dijelovi ove svestrane orahovine, kao i stablo iz koje dolazi, osim što nude pitku vodu, imaju bezbroj drugih prednosti. Stoljećima, ulje proizvedeno od kokosa bilo je ključni sastojak u kozmetičkim proizvodima koje su pravile i koristili zajednice širom svijeta. Zbog svoje sposobnosti da hidratizira i održava kožu, pojačava rast i sjaj kose, kokosovo ulje i dalje je jako važan stalan kozmetički sastojak u proizvodima – obično kao hidratantna krema, gel, sapun ili šampon – kako bi se poboljšao izgled i njegovala kosa i koža.

Avon Care linija s kokosovim uljem sadrži sljedeće proizvode:

Gel za tuširanje (400ml), 22,90kn
Krema za lice (100ml) 15,90kn
Univezalna krema za lice, ruke i tijelo (400ml), 25,90kn
Krema za ruke (100ml), 10,90kn* uz kupnju nekog drugog proizvoda u katalogu

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku. Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend