Kako napraviti prolećni venčić od cveća u pet koraka?

0

Uz proleće stižu i novi trendovi sezone kako u modi i enterijeru, tako i u cvetnom dizajnu. Boje i ukusi koji će ovo proleće učiniti jedinstvenim i magičnim su definitivno mint i berry! U narednih par koraka naučićemo vas kako da napravite savršeni venčić koji je najjednostavnija forma cvetnog dizajna i postanete deo #MintBerryFever prolećnog trenda.

  1. Od grančica breze i vrbe ispletite kružnu formu koju na krajevima pričvrstite žicom ili kanapom. Ovu vrstu grančica biramo jer su dovoljno čvrste da izdrže težinu cveća koje ćemo uplesti, ali i elastične da poprime oblik savršenog kruga.

  1. Sledeći zadatak je da pripremite cveće. Pažljivo skinite suve ili oštećene listove sa stabla i birajte cvetove sa laticama koje se nisu potpuno rascvetale kako bi vam venčić duže trajao. Ruže i lizijantusi uz cvetiće karanfila i divljih orhideja u boji borovnice učiniće da vaš venčić izgleda mistično.

  1. Došli ste do koraka kada pažljivo treba da upletete cveće u grančice vrbe i breze. Važno je da pupoljke slažete po nijansi i veličini jer će na taj način venčić stilski izgledati lepo, a uz malo zelenila dobićete bogatu formu koju ste želeli.

  1. Kako biste oplemenili aranžman dodajte bobice koje imamo u prirodi. Mint boja u floralnom svetu nije baš moguća, zato se služimo malim trikovima. Cveće i listove farbamo blago zelenom nijansom koja pre svega nije agresivna i neće oštetiti strukturu biljke.

  1. Nijanse koje će se odlično složiti uz mint i berry, su bela i nežno roze. U spektru boja i dizajna to je puna kombinacija i zato izaberite roze cvetove koji će pored mint i berry elementa izgledati savršeno.

Čestitamo, dobili ste venac kao odličnu formu koju posle možete da okačite na zid ili jednostavno položiti na stočić i u njega staviti sveću ili neko voće I tako dobiti kratak spoj jednostavnosti i elegancije.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend