Radio televizija Srbije postavila Rohde & Schwarz VENICE-S servere u sistem za emitovanje kanala

0

Rohde & Schwarz je najavio strateški ugovor sa srpskim nacionalnim emiterom, Radio televizijom Srbije, na osnovu kojeg se R&S VENICE-S serverski sistem postavlja u novu glavnu kontrolnu sobu („master control room“ – MCR) u produkcionom centru ovog emitera u Takovskoj.

Projekat uključuje osam R&S VENICE-S servera koji će biti instalirani kako bi omogućili uvoženje sadržaja („ingest“) i emitovanje kanala („playout“) za četiri nacionalna kanala ovog emitera. Postavljen u centru nove kontrolne sobe, ovaj serverski sistem je u potpunosti redundantan, a svaki server će imati po 7 TB lokalnog prostora za skladištenje.

U ovom projektu će R&S VENICE-S serveri biti integrisani zajedno sa Aveco ASTRA softverom za upravljanje medija resursima (media asset management – MAM), Orad grafikom i postojećim sistemom za upravljanje poslovanjem / saobraćajem. Centralno postrojenje za skladištenje je Avid ISIS, koja se takođe integriše uz R&S VENICE-S. Sve operacije uvoženja sadržaja i emitovanja kanala biće potpuno automatizovane zahvaljujući MAM sistemu kompanije Aveco.

Kao punopravna članica udruženja EBU, RTS je među prvim evropskim emiterima koji je prihvatio sistem R&S VENICE-S, koji je predstavljen prošle godine. „Zamena postrojenja glavne kontrolne sobe je za nas ključni strateški projekat i postaviće RTS na put obnovljenog rasta,“ prokomentarisao je Dejan Jovanović, direktor tehnike RTS-a. „Izbor novog servera za emitovanje kanala bio je kritična odluka – nakon evaluacije više različitih proizvođača, izabrali smo Rohde & Schwarz i njihovu R&S VENICE platformu. Zbog kombinacije serverske tehnologije koja je najbolja u klasi i reputacije kompanije Rohde & Schwarz zbog fokusa na klijente i podrške nije bilo nedoumice prilikom odluke. Potrebna nam je maksimalna pouzdanost servera za emitovanje kanala. Na to dodajte moć i sofisticiranost platforme R&S VENICE-S u okviru studijskog okruženja i odluka je jasna.“

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend