Na više od 400 lokacija u Beču postoji besplatan pristup internetu, namenjen svim građanima, kao i turistima.

(Fotografija: Gradska većnica Beča; „Vikimedija”)

Lokacije obuhvataju turistički posećena mesta i mesta velikih dešavanja u austrijskoj prestonici. Ko želi da proveri svoju elektronsku poštu u Veringer parku ili da surfuje internetom na železničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLANˮ.

(Fotografija: Vizualizacija količine puteva na internetu; „Vikimedija”)

Izgradnja mreže sa javnim internetom na 400 lokacija u Beču planirana je još 2015. godine, a taj cilj je sada i ostvaren. Nakon pristupa internet, automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama, kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gde se nalazite.

(Fotografija: Besplatan Vaj-faj signal; „Vikimedija”)

Magistratsko odeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet, koji su montirani na rasvetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

(Fotografija: Internet povezivanje; „Vikimedija”)

Internet najviše koriste na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom ostrvu se, takođe, beleži veliki protok, pogotovu u vreme manifestacija ‒ kao što je Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im ovaj grad nudi. Ovo je još jedan u nizu inovativnih projekata koje grad iz snova realizuje za pomoć svojim stanovnicima.

(Fotografija: Međunarodni dan levorukih ljudi, 2017)

Pre četiri dana, tačnije 13. avgusta 2017, obeležen je Međunarodni dan levorukih ljudi.

(Fotografija: Panorama Beča; „Vikimedija”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend