Lenovo: VIBE S1 Lite i AirClass platforma predstavljeni na CES-u 2016

0

Kompanija Lenovo predstavila je novi Lenovo VIBE S1 telefon na CES sajmu, i pokazala da je moguće napraviti kvalitetan pametni telefon koji može služiti i za zabavu, a čija cena je pristupačna.

Budući da korisnici mobilnih telefona ne mogu uvek imate savršeno osvetljenje za pravljenje fotografije, „selfi“ fotografije često imaju slabiji kvalitet kada su napravljene pod prigušenim svetlom. Zbog toga je kompanija Lenovo opremila svoj Lenovo VIBE S1 Lite sa prednjom kamerom od 8 MP i sočivom od 5 delova koje nije podložno distorciji slike, Sony senzorom, kao i ugrađenim blicom koji daje dodatno osvetljenje „selfi“ fotografijama. Ako želite da napravite grupnu fotografiju, panorama selfie opcija omogućuje vam da uhvatite širi kadar, a prisutan je i softver za finu obradu fotografija kako bi svi „učesnici“ mogli da dele fotografije na društvene mreže. Međutim, akcenat nije samo na „selfijima“. Telefon poseduje i zadnju PDAF kameru od 13 MP sa blicom, i na taj način omogućuje kreiranje kristalno čistih fotografija čak i u uslovima sa manje osvetljenja.

VIBE S1 Lite

Kreiran za sve tipove multimedijalnog iskustva, Lenovo VIBE S1 opremljen je Full HD ekranom od 5 inča, kao i baterijom kapaciteta 2700mAh koja korisnicima omogućuje da reprodukuju muziku, filmove ili video klipove bez rizika da će se baterija istrošiti. Telefon je kreiran tako da može da izdrži istovremeno pokretanje različitih aplikacija, što korisnici i očekuju od ovog uređaja, zahvaljujući octa-core 64-bit MTK 6753 procesoru sa snagom od 1,3 GHz i LTE povezanošću. Pored toga, 16GB sistemske memorije, kao i mogućnost proširenja za dodatnih 32 GB preko microSD kartice, podrazumeva da će korisnici imati dovoljno mesta za skladištenje muzike, filmova, video-igrica i fotografija.

Lenovo VIBE S1 Lite ima lep dizajn koji mu daju metalni ram i ergonomski zakrivljen zadnji deo i biće dostupni u mat beloj i mat plavoj boji.

Cena i dostupnost

Sa cenom od 199 američkih dolara, Lenovo VIBE S1 će biti dostupan početkom ove godine u zemljama gde se prodaju Lenovo pametni telefoni. Cene mogu varirati u zavisnosti od države u kojoj se prodaju.

Na CES sajmu najavila svoj AirClass sistem – rešenje za bolje iskustvo virtuelnih učionica i korporativnih treninga za učenje na daljinu. Virtuelno učenje nastavlja da se razvija velikom brzinom: Broj korisnika koji su učestvovali u nekoj vrsti onlajn učionica ili treninga u prethodnih pet godina porastao je za 80 odsto, dok je u tom periodu čak 74 odsto kompanija koristilo virtuelne učionice za treninge zaposlenih.

VIBE S1 Lite_2

AirClass sistem kompanije Lenovo ima jednostavnu kontolnu tablu koju mogu na jednostavan način da koriste učenici i instruktori, pri čemu preko nje mogu deliti fotografije i video snimke, ali i međusobno razgovarati. Za razliku od ostalih rešenja za virtuelne sastanke, AirClass sistem omogućuje korisnicima da ponovo ogledaju kompletan čas ili trening, dok softver za analizu emocija prati reakcije studenata tako što analizira video zapis sa njihovih veb kamera.

Lenovo AirClass_2

Analitičari predviđaju da će tržište softvera za analizu emocija dostići čak 10 milijardi američkih dolara u narednih pet godina, a AirClass sistem je jedan od prvih softvera koji omogućuje ovu opciju u procesu virtuelnog učenja. Softver funkcioniše na sledeći način: studenti mogu da dozvole kameri na svom laptopu da beleži njihove reakcije tokom treninga, i u kombinaciji sa video sadržajem koji softver prikupi od drugih studenata biva dobijen izveštaj o rekacijama studenata tokom prezentacije. AirClass sistem instruktorima pruža uvid u ovu analizu u okviru opcije AirClass Replay. Na osnovu toga, instruktor se može opredeliti za određene izmene u načinu prezentovanja ili sadržaju, ako smatra da će to doneti napredak na narednim časovima.

Lenovo AirClass

„Tokom analiziranja studenata u virtuelnim okruženjima, došli smo do zaključka da oni zapravo žele da imaju komunikaciju sa instruktorima i drugim studentima na način koji je sličan učenju u realnom životu“, izjavio je Džordž He (George He), viši potpredsednik jedinice za eko-sisteme i cloud usluge u kompaniji Lenovo. „AirClass, kao deo softverskih rešenja kompanije Lenovo, kreira poboljšano i intenzivno iskustvo pomoću analize emocija”.

Cena i dostupnost

AirClass će funkcionisati na principu pretplate, pri čemu će jedan AirClass biti ograničen na određeni broj instruktora i učionica. Početna cena će biti 600 američkih dolara na godišnjem nivou za jednog instruktora i jednu učionicu. Svaka učionica ima neograničen broj časova. Kompletan cenovnik dostupan je na veb stranici airclass.com.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend