Lenovo i Google sarađuju na novom Project Tango uređaju

0

Kompanija Lenovo na CES sajmu najavila je kreiranje prvog Project Tango mobilnog uređaja za krajnje potrošače, u saradnji sa kompanijom Google. Dostupan početkom leta 2016. godine, novi pametni telefon koji pokreće Qualcomm® Snapdragon™ procesor pretvoriće ekran u magični prozor koji može da napravi preklop između digitalnih informacija i objekata i realnog sveta. Lenovo, Google i Qualcomm Technologies zajedničkim snagama rade kako bi optimizovali hardver i softver i omogućili korisnicima da dobiju najviše iz Project Tango platforme.

Project Tango kompanije Google predstavlja tehnološku platformu koja koristi napredni kompjuterski vid, dubinsko očitavanje i praćenje pokreta kako bi kreirala 3D iskustva na ekranu, omogućujući korisnicima da istražuju njihovo fizičko okruženje pomoću mobilnog uređaja. Kombinacija specijalizovanog hardvera i softvera omogućuje uređaju da reaguje na svaki korisnikov pokret, bilo da se on kreće napred, nazad ili u stranu. Programeri mogu da učine da stan izgleda kao nivo u video igrici, ili da kreiraju magični prozor u virtuelna okruženja. Project Tango uređaji mogu da prepoznaju lokacije na kojima su korisnici prethodno bili, kao što je dnevna soba, kancelarija ili javna mesta. Za razliku od GPS tehnologije, Project Tango praćenje pokreta radi unutra, omogućujući korisnicima da se precizno orijentišu unutar šoping centra, ili da čak nađu određeni artikal u prodavnici u situaciji gde su te informacije dostupne. Korišćenjem senzora na samom uređaju, Project Tango uređaji takođe mogu da zabeleže 3D okruženje prostorije, uključujući i dimenzije koje mogu biti od koristi prilikom kupovine nameštaja ili dekoracija za prostoriju.

Lenovo ProjectTango

U sklopu ovog partnerstva, svi programeri su pozvani da predlože ideju za aplikaciju u okviru Project Tango eko-sistema. Napredna tehnologija koja karakteriše Project Tango omogućuje programerima da kreiraju aplikacije koje nisu mogli do sada. Od današnjeg dana, programeri mogu da predlože svoje ideje putem veb stranice https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, a takođe imaju šansu da njihovu ideju finansira Lenovo i da se ta aplikacija nađe na Project Tango pametnom telefonu. Krajnji rok za podnošenje idejnih rešenje je 15. februar 2016. godine.

Project Tango Tablet Development Kit može biti kupljen preko Google Play Store-a: https://store.google.com/product/project_tango_tablet_development_kit

Smernice, uslove za učestvovanje u konkursu i kriterijume za odabir pobedničkog rešenja možete pronaći na sledećoj veb stranici: http://g.co/ProjectTango/AppIncubator

„Kako bismo stvorili nešto novo u današnjem hiperkonkurentnom tržištu tableta i smartfona, moramo unositi određene inovativne rizike – to je jedini način da zaista promenimo način na koji ljudi koriste mobilne tehnologije ”, izjavio je Čen Ćudong (Chen Xudong), viši potpredsednik i predsednik jedinice za mobilne uređaje u kompaniji Lenovo. „Zajedno sa kompanijom Google, mi unosimo promene tako što konstantno radimo na inovacijama na mobilnom hardveru i softveru. Zajedničkom vizijom možemo da promenimo realnost i da stvorimo holističko korisničko iskustvo koje će privuću pažnju današnjih korisnika”.

„Uz Project Tango tehnologiju, pametni telefon postaje magični prozor u fizički svet tako što mu tehnologija omogućuje da spozna prostor i kretanje koje prevazilazi granice ekrana”, izjavio je Džoni Li (Johnny Lee), direktor na projektu razvitka tehnologije Project Tango u okviru kompanije Google. „Saradnjom sa kompanijom Lenovo, bićemo u mogućnosti da približimo Project Tango tehnologiju korisnicima i programerima širom sveta kako bismo zajedno mogli da uživamo i kreiramo nova iskustva koja spajaju realnost i virtuelni svet”.

„Kompanija Qualcomm Technologies je veoma zadovoljna zbog činjenice da Lenovo i Google žele da približe Project Tango uređaje krajnjim korisnicima kako bi oni mogli da iskuse jedan sasvim novi nivo naprednih mobilnih aplikacija i usluga koje uključuju video zapise i fotografije”, izjavio je Sešu Madavapedu (Seshu Madhavapeddy), potpredsednik sektora za menadžment proizvoda u kompaniji Qualcomm Technologies. „Kompanija Qualcomm Technologies ima bogatu i dugu istoriju saradnje sa programerskim zajednicama koja će joj omogućiti da sva iskustva koja Lenovo i Project Tango žele da kreiraju budu optimizovana za Snapdragon procesor”.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend