Američka kompanija kupila tehnologiju kompanije Comtrade

0

Kompanija Citrix je na svom centralnom skupu u Las Vegasu objavila da je otkupila licencna prava na korišćenje Comtrade SCOM tehnologije.

To je prvi put u istoriji da jedna kompanija iz Silicijumske doline kupuje tehnološko rešenje od neke kompanije sa ovih prostora.Više od 20 godina Citrix je svetski lider u oblasti sigurnosnih aplikacija, desktop vizuelizaciji i mobilnim tehnologijama. Zahvaljujući ovom Comtrade proizvodu, klijenti kompanije Citrix sada mogu na jednostavan način i u realnom vremenu da prate svoje korisnike i stanja njihovih često veoma složenih IT sistema.

Comtrade-at-Citrix-cummit-2

Ova tehnologija funkcioniše kao svojevrsan srčani monitor čitavog sistema, obezbeđujući visok stepen pouzdanosti u radu i mobilnosti za korisnike.

„Comtrade je, na svetskom nivou gledano, napravio najkvalitetniju integraciju monitoring usluga za XenApp, XenDesktop i Citrix Workspace Suite sa Microsoft SCOM, dajući kompanijama pravo end-to-end upravljanje Citrix okruženjem uz pomoć samo jedne konzole. Preuzimajući Comtrade Management proizvode naša kompanija biće u mogućnosti da našim klijentima omogući veću kontrolu nad svojom infrastrukturom i nad uslugama krajnjeg korisnika“, rekao je Kelvin Hsu, potpredsednik Citrix-a.

„Comtrade je uložio mnogo energije i znanja, uključujući tu i veliki broj inženjera, kako bi osigurali da svaki Citrix proizvod ima pravo rešenje za upravljanje, koji se povezuje sa Microsoft SCOM. Naši paketi za upravljanje su najbolji na svetu, jer ne samo da sakupljaju, nego i analiziraju i prezentuju podatke na jedinstven način, koji omogućava IT timovima da rešavaju najbitnija pitanja infrastrukture, i isporuči neuporedivo iskustvo krajnjim korisnicima preko bilo kog uređaja, bilo koje mreže, bilo gde“, rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik Comtrade-a.

Kako navode, Comtrade će i u budućnosti nastaviti da razvija i uvodi inovacije u proizvode za upravljanje mrežnim komponentama, razvijajući nove proizvode i integrisati ih sa vodećim platformama za upravljanje, kao što je Microsoft System Center i Public Cloud rešenja.

Izvor: rs.n1info.com

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend