Treće izdanje „Nedelje italijanske kuhinje u svetu” biće održano u Srbiji – u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici od 19. do 25. novembra 2018. godine.

(Fotografija: Italijanski specijaliteti, 2018; © Settimana della Cucina Italiana nel Mondo)

Među brojnim dešavanjima, biće održani i seminari o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća renomiranih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase. Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.

Italija ove godine organizuje treću „Nedelju italijanske kuhinje u svetu” sa preko 1.000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava. Tema ovogodišnjeg izdanja biće Mediteranska ishrana, koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja na svetu.

„Nedelju italijanske kuhinje u svetu” u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu, Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu, Komorom italijansko-srpskih privrednika, Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji, Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Italijanskim kulturnim centrom „Piazza Italia” iz Subotice, uz podršku mnogih srpskih i italijanskih kompanija.

(Fotografija: Treća „Nedelja italijanske kuhinje u svetu”, 2018; © Settimana della Cucina Italiana nel Mondo)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend