Građani Novog Sada donirali skoro dve tone garderobe u humanitarne svrhe tokom prve dve nedelje rada The Empty Shop

0

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Promenada, pod imenom The Empty Shop, već preko dve nedelje služi kao jedinstveno mesto u Novom Sadu na kome građani mogu donirati garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prve dve nedelje rada shop-a, građani Novog Sada su donirali skoro dve tone garderobe koja je predata Crvenom Krstu Vojvodine.

Otvaranjem Empty Shop-a na jednoj od najprometnijih lokacija unutar šoping centra smo želeli da, na nesvakidašnji način, promovišemo kulturu davanja ljudima u stanju potrebe. Verujemo da mnogi naši sugrađani žele da doniraju svoju korišćenu garderobu, tako da je naš zadatak bio da privučemo njihovu pažnju i omogućimo im najlakši mogući način da to urade. Sudeći po jako pozitivnim reakcijama građana Novog Sada, ali i ogromnoj količini garderobe koju smo prikupili do sada, mislim da smo u tome i uspeli“, izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžer šoping centra Promenada Novi Sad.

Deo prikupljene garderobe (300 kg) je već prosleđen organizaciji Crvenog Krsta u Irigu. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljeno stanovništvu u najsiromašnijim vojvođanskim opštinama, kao što su Čoka, Novi Bečej, Žitište, Titel, Bela Crkva i Opovo.

Akcenat humanitarne akcije u Promenadi je na polovnoj odeći, a mi bismo dodali da je ovo period kada je takođe potrebna i hrana, higijena, školski pribor, bebi oprema, bebi pelene itd. Pored pomenute akcije u Promenadi, želimo da obavestimo javnost da u nastupajućem periodu, idemo u susret Međunarodnim danima, 16. oktobru – Svetskom danu hrane i 17. oktobru – Međunarodnom danu borbe protiv gladi, koji će u organizacijama Crvenog krsta, biti obeleženi brojnim aktivnostima“, izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

The Empty Shop je otvoren svakog dana od 12:00h do 15:00h i od 17:00h do 20:00h za sve građane Novog Sada koji žele da doniraju čistu i urednu garderobu, sve do 5. oktobra 2019. godine.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend