Donirane makete za nastavu tehničkim fakultetima u Srbiji

0

Kompanija Schneider Electric, lider u upravljanju energijom i automatizacijom i kompanija Enel Valjevo, koja se bavi industrijskom automatikom, donirali su tehničkim fakultetima u Srbiji makete za obuku studenata i realizaciju novih projekata u saradnji sa privredom. Cilj donacije je da se omogući izvedba praktičnih vežbi na savremenim uređajima industrijske automatike za kontrolu kretanja električnih motora, koji se nalaze u automatskim proizvodnim linijama, CNC mašinama i robotima.

Po jedna maketa za obuku donirana je Elektronskom fakultetu u Nišu, Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu i Mašinskom fakultetu u Beogradu, dok su po dve makete poklonjene Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Oprema će se koristiti u nastavi i omogući će da studenti svoja teoretska znanja primene na konkretnim aplikacijama kakve se sreću u industriji, što je jedan od aspekata dualnog obrazovanja. Oprema obuhvata PLC kontroler, frekventni pretvarač, servo pretvarač kao i sinhroni i asinhroni motor.

„Jedan od prioriteta kompanije Schneider Electric je ulaganje u budućnost, domaći potencijal, obrazovanje i unapređivanje mladih ljudi, jer su svakoj kompaniji potrebni stručni, obrazovani i kvalitetni saradnici. U partnerstvu sa kompanijom Enel doniraćemo ukupno 10 maketa, koje sadrže sve elemente koji se mogu pronaći u jednoj savremenoj mašini i predstavlja direktno prenošenje iskustava iz prakse u studentsku laboratoriju. Verujem da će ovo pomoći studentima da u realnim uslovima primene veštine i tehnike koje su naučili i budu u potpunosti pripremljeni na izazove u industriji“ – izjavio je Dejan Marković, generalni direktor Schneider Electric – a za Srbiju i Crnu Goru.

Pored osam maketa, napravljene su još dve, predviđene za privremenu upotrebu inženjering i OEM firmi kao pomoć pri usvajanju Schneider Electric najnovijeg softverskog okruženja za razvoj PLC aplikacija.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend