Chipsy agro akademija za farmere 21. veka!

0

Kompanija Marbo Product koja posluje u okviru PepsiCo grupe, pokrenula je edukativnu platformu „Chipsy agro akademija“ namenjenu studentima treće i četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Projekat je pokrenut sa ciljem da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje brenda Chipsy, kao i u cilju stvaranja nove generacije poljoprivrednika i podrške lokalnoj proizvodnji krompira.

Chipsy agro akademija je pokrenuta uz podršku Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i namenjena je studentima ratarstva i povrtarstva, organske proizvodnje, fitomedicine, agroekologije, poljoprivredne tehnike, agroekonomije, hortikulture i agroindustrijskog-inženjerstva. Stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product će predstaviti deo ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, i prezentovati konkretan zadatak. Rešavanjem studije slučaja studenti će imati priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja studije slučaja odabraće stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i prof Žarko Ilin, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Pobednički timovi će učestvovati u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

„Chipsy agro akademija je pokrenuta sa željom da mladim ljudima, kojima je cilj da se usavršavaju, prenesemo praktična znanja o uzgajanju krompira, a koja smo sticali godinama kroz edukacije i poslovanja širom PepsiCo sveta. Na taj način želimo da stvorimo farmera za 21. vek, s obzirom na to da podršku mladim ljudima i njihovom obrazovanju vidimo kao jednu od najboljih investicija. Studenti će u okviru ovog jedinstvenog projekta imati priliku da pokažu svoju inovativnost u rešavanju studije slučaja, kao i da tokom gajenja krompira, uz mentorsku podršku i iskustvo eksperata iz agro tima kompanije Marbo Product, steknu znanja o celokupnom procesu“, istakao je Danijel Nedinić, direktor fabrike kompanije Marbo Product.

Chipsy akademija pruža priliku studentima da razviju svoj timski duh, kao i da steknu vredne teorijske i praktične uvide u oblast gajenja krompira. Svi učesnici dobijaju diplomu Chipsy akademije, a oni koju uđu u uži krug biće u prilici da se oprobaju u setvi i žetvi krompira kao i da se bore za praksu u kompaniji Marbo Product. Prijave za učešće se vrše putem emaila stud.parlament@polj.edu.rs. Chipsy akademija počinje uvodnim predavanjem koje će se održati 20. marta od 12 časova na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend