Budući da živimo u digitalnom dobu, veliki deo naših planova je čak i na odmoru unapred isplaniran. Turistička organizacija Beča započela je kampanju „Unrating Vienna” u Hamburgu i Londonu, kojom na duhovit način obrađuje temu digitalizacije, a turiste poziva da Beč upoznaju u sopstvenoj režiji.

(Fotografija: Londonski metro, Beč, 2019; © WienTourismus, Tom Hanslien, „Wien Nord”, Paul Bauer)

Ako u toku juna boravite u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji, primetićete neke od reklamnih plakata i bilborda na kojima su bečke znamenitosti prikazane uz različite komentare sa društvenih mreža. Tako možete, na primer, da vidite kako je nekome pogled sa Bečkog velikog točka „bezveze”.

U sklopu kampanje Turističke organizacije Beča, u kojoj učestvuje i Muzejski kvartijer, cilj je da se javnosti skrene pažnja na nužnost buđenja kritičke svesti – kada je u pitanju digitalizacija. Ovog vikenda će na zgradi „Leopoldovog muzeja” biti projektovani neki od komentara sa društvenih mreža nakon posete ovom muzeju, kao što je jedna zvezdica uz komentar: „Ušli smo zato što pada kiša”.

(Fotografija: Projekcija komentara posetioca „Leopoldovog muzeja”, Beč, 2019; © WienTourismus, Paul Bauer)

Pored ovoga, u Turističkom centru za informacije u blizini Muzeja „Albertina” postavljen je „slučajni generator” koji prolaznicima nasumično predlaže dešavanja i obilaske, kako bi se dala šansa novim mestima, a samim time i novim doživljajima u austrijskoj prestonici.

(Fotografija: Turistički centar za informacije u Beču, 2019; © Martina Baljak)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend