Završen ,,SkillsLab” kamp za studente

0

Edukativni kamp „SkillsLab“ koji je organizovala francuska kompanija Schneider Electric, uz podršku Francusko-srpske privredne komore, završio se danas dodelom nagrada timu koji se najbolje pokazao u rešavanju praktičnog zadatka. Tokom sedmodnevnog trajanja kampa studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Prirodno matematičkog fakulteta posetili su kompanije Schneider Electric Srbija, Schneider Electric DMS, Atos IT Solutions and Services i Ubisoft Belgrade, a svoje impresije o kampu predstavili su u video sadržajima emitovanim na završnom događajaju.

Predstavnci kompanija koje su ugostile studente i učestvovale u njihovoj edukaciji činili su stručni žiri i odabrali su tim koji je najbolje odgovorio na propozicije zadatka prema ustanovljenim kriterijumima. Pobednički tim sa Elektrotehničkog fakulteta činili su studenti Marina Obrenović, Iva Veljković i Luka Knežević. Tim se istakao po kreativnosti, usvojenim znanjima i veštinama. Na kampu je učestvovalo 15 studenata, koji su imali neposredan kontak i mentorsku podršku predavača, kao i mogućnost da dobiju smernice i savete za dalje profesionalno usavršavanje.

Svet se menja neverovatnom brzinom, pre svega zahvaljujući razvoju tehnologija i digitalizaciji. Mi smo kompanija koja uvodi globalne inovacije na svakom nivou pa tako moramo kontinuirano da radimo i na usavršavanju veština naših zaposlenih, partnera, ali i budućih mladih snaga. Jedan od prioriteta Schneider Electric-a je upravo ulaganje u budućnost i obrazovanje mladih ljudi. Već šestu godinu organizujemo aktivnost za studente, gde pravimo različite tipove predavanja, radionica, kampova, takmičenja. Organizovanjem ovakvih aktivnosti, želimo da osnažimo mlade ljude da rade na sebi, budu samouvereni i stvore za sebe profesionalnu budućnost kakvu žele“, izjavila je Tamara Živanović, HR menadžer u kompaniji Schneider Electric.

Edukaciju u korporativnom okruženju, organizovana u toku Francuske nedelje u Beogradu, podrazumevala je edukativna predavanja na temu veština prezentovanja, zašto se koristi Agile metodologija u razvoju softvera, informacije o IT rešenjima,servisima inačinima prodaje kao i o razvoju i dizajniranju video igara.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend