U Gračanici otvorena prva Baletska škola

0

Aleksandar Ilić, baletski umetnik, koreograf i umetnički direktor BELEF-a i Lidija Pavlović, baletska umetnica i pedagog klasičnog baleta, u saradnji Instituta za umetničku igru iz Beograda sa Domom kulture u Gračanici otvorili su prvu Baletsku školu na Kosovu, u Gračanici, smer klasičan balet.

„Misija Instituta za umetničku igru, jeste decentralizacija umetničke igre klasičnog baleta i savremene igre. Ono što je važno jeste da će se rezultati projekta videti krajem juna završnim koncertom, kada ćemo naravno i podvući neke rezultate tokom ovog našeg višemesečnog rada, a naglašavam i da je u procesu izrada sledećeg projekta, a to je klasičan balet 2, što je jako važno da se ova ideja nastavi“, istakao je Prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i koreograf Aleksandar Ilić.

Prema rečima baletske umetnice i baletskog pedagoga Lidije Pavlović postupaće se po najvažnijim metodskim principima rada za svaki uzrast, koji su ustaljeni i u svim drugim školama klasičnog baleta.

„Pored svih plesnih koraka, koje sada treba devojčice i dečaci da upoznaju, radićemo i neke druge stvari i zanimljive koreografije, koji će biti kruna našeg zajedničkog rada“, rekla je baletska umetnica i baletski pedagog.

Inicijator projekta je Snežana Petrović, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend