Svečano otvoren 16. Beogradski festival igre

0

Šesnaesti Beogradski festival igre pod sloganom „Emocije“, svečano je otvoren u Sava Centru nastupom čuvenog Holandskog teatara igre (NDT), koji je pred brojnom publikom izveo komade „Nesrećan slučaj“, „Suptilna prašina“ i „Govorimo mračne stvari“.

Ovogodišnji festival trajaće do 12. aprila i publika u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu imaće priliku da uživa u nastupima 16 trupa iz 11 zemalja, koje će izvesti 19 koreografskih komada, kao i 25 sola i dueta. Zvaničnom otvaranju festivala, prethodila je predstava „Fractus V” belgijske trupe „Eastman“.

Slogan ’Emocije’ podseća na suštinu umetničke igre, jer upravo se kroz ples emocije najlepše izražavaju. Želimo da se naši brojni posetioci tokom nastupa ovih prestižnih kompanija okrenu najlepšim osećanjima, koja nas čine ljudima. Naša publika tradicionalno dolazi sa velikim očekivanjima, i ne sumnjam da će i ovaj put ona biti ispunjena zahvaljujući bogatom programu, obojenom emocijama“, poručila je direktorka Beogradskog festivala igre, Aja Jung.

Pre dvanaest godina, kada smo ulazili u ovo partnerstvo, pričali smo o tome da želimo da doprinesemo popularizaciji igračke umetnosti. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je danas Beograd postao nezaobilazna destinacija na mapi najvažnijih kulturnih manifestacija. I ove godine smo sa zadovoljstvom podržali Beogradski festival igre i radujemo se još jednom uspešnom izdanju,“ istakao je generalni direktor kompanija Vip mobile i A1 Slovenija, Dejan Turk.

Vip mobile, kao dugogodišnji pokrovitelj festivala, daje veliki doprinos razvoju umetničke igre u Srbiji kroz projekte kao što je nagrada „Vip poziva“, koja je ove godine pripala Dunji Jocić, igračici i koreografkinji Korzo teatra iz Haga.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju Beogradskog festivala igre kao i kompletan program možete pogledati na linku www.belgradedancefestival.com.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend