Sladoled je provereni recept za dobro raspoloženje! Zato vas pozivamo na najveći praznik sladoleda – „SladoleDan”, koji će danas, od 12 časova, biti održan u Tašmajdanskom parku u Beogradu. Posetioci će imati priliku da uživaju u već dobro poznatim, kao i u novim ukusima svoje omiljene poslastice.

Praznik, sladoledu u čast, sada već tradicionalno, treću godinu zaredom, obeležava kompanija „Frikom”. Tašmajdanski park će tog dana, sve do 15 časova, biti pretvoren u poseban kutak, u kojem će zabavu u raznim društvenim igrama moći da pronađu i najmlađi i nešto stariji posetioci – uz pregršt novih ukusa sladoleda.

Za veselo raspoloženje pobrinuće se popularni Jagodići, koji će za decu izvesti specijalnu predstavu i dočarati im svoje dogodovštine na safariju. Nakon predstave, posetici će moći da se druže sa članovima porodice Jagodić.

Takođe, veselu atmosferu, pri isprobavanju novih i uživanju u omiljenim ukusima sladoleda, dodatno će zagrejati klovn Šašavko i nadmetanje u pomalo zaboravljenim igrama – „bacanje kamena s ramena”, „školice”, „skakanje u džakovima” i „lastiš”. A oni najodvažniji će imati priliku da sa povezom preko očiju udaraju pinjatu, dok ih ostatak ekipe navodi gde se ona nalazi. Pobednici u ovim zabavnim igrama, naravno, imaće priliku da osvoje vaučere za sladolede.

Poznato je da se Svetski mesec sladoleda godinama unazad obeležava svakog jula, odnonso Svetski dan sladoleda svake treće nedelje u julu – koji je ove godine 20. jula. Inače, ovaj praznik je ustanovljen u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) 1984. godine, na predlog tadašnjeg, 40. predsednika Amerike Ronalda Regana.

(Fotografija: „SladoleDan”, 2017, Tašmajdan, Beograd; ©Frikom)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend