Strauss Adriatic organizovao je prvo cupping takmičenje u Srbiji. U degustaciji kafe nadmetali su se predstavnici sedam zemalja Strauss Coffee-ja.
Kašike za cupping ukrstili su nacionalni pobednici iz Izraela, Poljske, Ukrajine, Nemačke, Rumunije, Rusije i Srbije. Zanimljivo je da takmičari nisu eksperti, već svi koji rade u industriji kafe, a nisu profesionalni tehnolozi ili degustatori. Dakle, svi oni koji ljubav prema kafi žive, bilo da kafu pakuju, prže ili brinu o njenom imidžu.
Sedam veličanstvenih je pred sobom imalo težak zadatak – da prepoznaju najviše šoljica u što kraćem vremenu. U tome im je najvažniji saveznik osetljivo nepce, ali i čula mirisa i vida. Samo testiranje je možda najbolje oceniti kao „srkanje” iz posebne kašike za cupping, jer se taj srk ne guta, već raspršuje po unutrašnjosti usne duplje, kako bi pokrio čulne ćelije i za slatko, slano, kiselo i gorko, koje je najdublje – u korenu jezika.
„Čast mi je što sam pobedila. Kafa nije samo moj posao, kafa je moja velika ljubav i strast. Drago mi je što u okviru kompanije Strauss Coffee imamo priliku da svoju ljubav svakodnevno dopunjujemo i znanjem o kafi. Takmičenje u cuppingu je posebno iskustvo” izjavila je pobednica u cuppingu i predstavnica Izraela, Noga Van Elck.
Širenje strasti i profesionalnog pristupa kafi je prioritet kompanije Strauss Coffee. Promocija važnosti ekspertize i za svakodnevno uživanje u kafi je nešto čemu su maksimalno posvećeni. Kultura ispijanja espress-a u zemljama u kojima Strauss Coffee posluje je unapređena, zahvaljujući konstantnoj edukaciji barista i ljubitelja kafe. Ovo takmičenje bilo je jedinstvena prilika da se u Srbiji vidi kako izgleda cupping, odnosno degustacija omiljenog toplog napitka, kafe.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend