Otvorene prijave za treću Pekarijadu

0

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj Pekarijadi, koju organizuje kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije, pekari će se takmičiti u pet kategorija: u pravljenju pice, praznog bureka, štrudle sa makom, umetničkog dela na temu tradicije, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi pogačica sa čvarcima.

Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 15. maja ove godine. Pekarijada će se održati u Lesaffre Pekarskom Centru, ulica Milutina Milankovića 11b, Novi Beograd za takmičare iz Beograda i okoline, kao i Vojvodine. Za takmičare iz regiona jugozapadne Srbije predselekcija će se održati u Čačku, a za takmičare iz regiona jugoistočne Srbije u Nišu.

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave preko veb sajta www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e-mailom na: prijava@pekarijada.rs, ali i preko Facebook stranice „Pekarijada“ i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrednosti od 800 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji.

‘Pekarijada’ polako postaje tradicionalno takmičenje najboljih srpskih pekara. Veliko interesovanje za učestvovanje koje smo zapazili na prva dva takmičenja, nastavilo se i u ovom ciklusu prijava. Srbija ima dugu i vrednu tradiciju pekarstva i izuzetno nam je drago što se veliki broj talentovanih pekara prijavio da i na našem takmičenju pokaže deo ovog viševekovnog znanja. Ove godine, kako bismo bili bliži pekarima iz unutrašnjosti, predselekcije ćemo da organizujemo, pored Beograda, i u Nišu i u Čačku, te očekujemo veći odziv u odnosu na prve dve ‘Pekarijade’”, rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta „Pekarijade“.

Više informacija o „Pekarijadi“, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend