Održavanje prvog Italijansko-srpskog naučnog skupa o održivom razvoju u Rektoratu Univerziteta u Beogradu

0

Prvi Italijansko-srpski naučni skup o održivom razvoju, na kojem će učestvovati naučnici i profesori iz Italije i Srbije, biće održan danas od 9 časova i 30 minuta u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Fokus ovog susreta zasnovan je na inicijativama „Rimskog kluba”asocijacije naučnika, ekonomista, preduzetnika, šefova država i aktivista, koju je 1968. godine osnovao Aurelio Pečei. Nejednakost, klimatske promene, energetski resursi, zaštita mira i globalizacija u centru su podsticaja „Rimskog kluba” od samog njegovog osnivanja. Sačinjen je od 35 poslovnica, a od 2015. godine među njima je i srpska filijala, koja učestvuje u rešavanju problema održivog i inkluzivnog razvoja Srbije.

Srpska ekspozitura „Rimskog kluba” dosad je organizovala osam predavanja: o radioaktivnom otpadu u Srbiji, migracijama kao bezbedonosnom izazovu za Jugoistočnu Evropu, fundamentalnim idejama za novu paradigmu u ekonomiji, hrani i poljoprivrednim resursima u 21. veku, ekonomiji i politici za realizaciju Ciljeva održivog razvoja (COR), sudbini stranaca u Evropskoj migrantskoj krizi, astronomskim uzrocima klimatskih promena na Zemlji i misteriji novca.

Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa atašeom za nauku Ambasade Italije u Beogradu, „Rimskim klubom” u Srbiji i Univerzitetom u Beogradu.

(Fotografija: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva, 2019, Beograd, © Ambasciata d’Italia a Belgrado)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend