Prvi Italijansko-srpski naučni skup o održivom razvoju, na kojem će učestvovati naučnici i profesori iz Italije i Srbije, biće održan danas od 9 časova i 30 minuta u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Fokus ovog susreta zasnovan je na inicijativama „Rimskog kluba”asocijacije naučnika, ekonomista, preduzetnika, šefova država i aktivista, koju je 1968. godine osnovao Aurelio Pečei. Nejednakost, klimatske promene, energetski resursi, zaštita mira i globalizacija u centru su podsticaja „Rimskog kluba” od samog njegovog osnivanja. Sačinjen je od 35 poslovnica, a od 2015. godine među njima je i srpska filijala, koja učestvuje u rešavanju problema održivog i inkluzivnog razvoja Srbije.

Srpska ekspozitura „Rimskog kluba” dosad je organizovala osam predavanja: o radioaktivnom otpadu u Srbiji, migracijama kao bezbedonosnom izazovu za Jugoistočnu Evropu, fundamentalnim idejama za novu paradigmu u ekonomiji, hrani i poljoprivrednim resursima u 21. veku, ekonomiji i politici za realizaciju Ciljeva održivog razvoja (COR), sudbini stranaca u Evropskoj migrantskoj krizi, astronomskim uzrocima klimatskih promena na Zemlji i misteriji novca.

Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa atašeom za nauku Ambasade Italije u Beogradu, „Rimskim klubom” u Srbiji i Univerzitetom u Beogradu.

(Fotografija: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva, 2019, Beograd, © Ambasciata d’Italia a Belgrado)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend