Na BalCannesu proglašeni najbolji projekti i agencije Adriatic regije

0

Čak 51 reklamna agencija iz regije konkurirala je na BalCannes reviji održanoj u sklopu jedanaestog Weekend Media Festivalu u Rovinju. Stručni žiri sastavljen od 25 eksperata (oglašivača, agencija i novinara) iz cijele regije u jakoj konkurenciji izabrao je najbolje projekte Adriatic regije i dodijelilo nagrade najboljima od najboljih. I ove godine imali smo priliku saznati kako na iste projekte gledaju oglašivači, agencije i novinari, a svaki od tih žirija dodijelio je nagradu najboljim projektima prema svom izboru.

Prestižnu titulu najbolje agencije BalCannesa odnijela je agencija Señor. McCann Beograd osvojio je nagradu za projekt The Red Thread, koji je proglašen najboljim projektom BalCannesa. Žiri oglašivača najboljim je proglasio The real-life Escape Room, projekt Agencije 101. Posebnu nagradu žirija novinara osvojila je agencija Imago Ogilvy za projekt Odljev duhova prošlosti. Najboljim projektom prema mišljenju agencijskog žirija proglašen je Deepest Instagram Profile agencije Saatchi & Saatchi Croatia dio Publicis grupe. Nagradu za najbolji projekt koji je realiziran na više tržišta regije osvojio je The Shiny Munchmallow agencije Ovation BBDO iz Beograda.

Uz agencije Señor na listi top 5 agencija po bodovima našle su se i Agencija 101, Imago Ogilvy, Leo Burnett Belgrade te Saatchi & Saatchi Croatia dio Publicis grupe. Uz njih, u selekciju najboljih projekata Adriatic regije izabrani su i projekti agencija: BBDO Zagreb, Bruketa&Žinić&Grey, Communis, Degordian, Direct Media, LUNA\TBWA, McCann Beograd, McCann Podgorica, McCann Zagreb, Ovation BBDO, Publicis Slovenia, Publicis Belgrade, Studio Sonda te Švicarska. Upravo su predstavnici ovih agencija prezentirali svoje najbolje kampanje pred dupkom punom dvoranom Weekend Media Festivala.

Za sve koji nisu bili na festivalu, svi projekti s BalCannesa bit će objavljeni na BalCannes Yellow Pages stranicama – www.balcannes.com, online bazi reklamnih agencija koje tijekom cijele godine služe kao koristan alat oglašivačima koji su u potrazi za novim poslovnim partnerima.

U nastavku se nalazi popis ovogodišnjih najboljih projekata, kojih je ove godine iznimno 26. Odabirom žirija neki projekti imali su jednak broj bodova, a budući da je žiri ove godine visoko ocijenio projekte, organizatori su prihvatili njihove bodove.

Organizatori BalCannesa su HURA (Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje) i Weekend Media Festival.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend