Medalje i pohvale za naše balerine na takmičenju u Litvaniji

0

Na Međunarodnom baletskom takmičenju u Viljnusu, održanom protekle nedelje, učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda, trinaestogodišnja Nikolina Pašagaić osvojila je bronzanu medalju.  Posebne pohvale dobile su Mia Šaljić (16), Jana Pašagić (11) i Zoi Jung (10). 

Takmičenje je okupilo 178 učesnika, mahom iz Litvanije, Ukrajine i Rusije, a podrazumevalo je nekoliko selekcionih krugova. Srpske takmičarke su ispunile stroge zahteve međunarodnog žirija, i uspešno stigle do samog kraja.

Nikolina Pašagić je učenica Jovana Veselinovića, koja je osvojila zlatu i srebru medalju sa različitim baletskim varijacijama na ovogodišnjem Baletskom takmičenju u Kelnu, ali i srebro na Baletskom takmičenju u Atini, prošle godine. Bronzanom medaljom u Viljnusu, u jakoj konkurenciji, potvrdila je još jednom svoj talenat i rad sa najboljim pedagozima.

Mia Šaljić je takođe učenica Jovana Veselinovića, dok su Jana Pašagić i Zoi Jung deo su klase Ane Pavlović i Genga Ven Đija iz Pekinga. Sa Baletskog takmičenja u Kelnu u januaru, Jana i Zoi su donele bronzane medalje.

Učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru posebno su pohvaljene za brzo snalaženje u novom koreografskom materijalu, ali i rad sa različitim pedagozima tokom takmičenja u Litvaniji, za koje ih je pripremala pedagog Marija Janković.  

Krajem septembra, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru predstaviće se u Teatru Beloni u Milanu, na prvom zajedničkom gala koncertu učenika baletskih škola iz Rima, Milana i Beograda.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend