Life Ball 2017. u Beču

0

„Life Ball“, koji se organizuje svake godine u skupštini grada Beča, spada u najveće svetske humanitarne događaje u borbi protiv side i HIV-a. Udruženje „AIDS Life“ od 1993. godine organizuje bal i time podržava ne samo borbu protiv side i HIV-a, već i tabua koji prate bolest. Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept, pa će pod novim nazivom „Life+“ raditi na podizanju svesti o ovoj bolesti tokom cele godine. Cilj nije samo promovisanje bala, već postizanje rezultata u borbi protiv side i HIV-a kroz reklamne kampanje, informisanje o bolesti i organizovanje radionica.

Kampanja „Know your status“ počela je 1. decembra 2016. godine i trajaće do 1. decembra 2017. godine. Cilj kampanje jeste da motiviše ljude da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane uobičajeno kao poznavanje sopstvene krvne grupe. Na taj način sprečavamo širenje bolesti.

„Life Ball“ će biti održan 10. juna 2017. godine u skupštini grada Beča pod nazivom „Life Ball Next Generation“. Moto ovogodišnjeg bala glasi „Recognize the Danger“ – samo ukoliko se suočimo sa bolešću, možemo da reagujemo pravovremeno. Na poslednjem balu koji je održan 2015. godine prikupljene su donacije u neto iznosu od 2,3 miliona evra za nacionalne i internacionalne projekte pomoći.

© Life Ball / Hammerschmid

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend