Bliži se praznik za sve ljubitelje hard & heavy zvuka. Dva benda, čije karijere kada se saberu dostižu gotovo čitav jedan vek, dovoljno hitova za još barem dva sveta… Sa jedne strane, „svetski a naši“, pioniri hard rocka i heavy metala na prostoru bivše Jugoslavije – Divlje Jagode – a sa druge, bend bez kojeg je svetska hard rock scena nezamisliva, najznačajniji rock bend kontinentalne Evrope – Scorpions

Oformljeni 1965. u nemačkom gradu Hanoveru, od strane gitariste Rudolfa Schenkera, Scorpions su do danas prodali preko 100 miliona ploča, osvojili mnoge nagrade i priznanja i stvorili pesme koje su obeležile ne samo ovaj muzički pravac, već i ostavile traga u epohalnim zbivanjima svetske istorije. Wind of Change je jedan od najbolje prodavanijih singlova svih vremena.

U okviru turneje Crazy World, 10. juna 2018. prvi put će na prostoru Srbije uživo odjeknuti tonovi jedne od najboljih rok balada ikada, Still Loving You, žestoke hard & heavy numere Dynamite i naravno tonovi možda i najvećeg hita benda, pesma koja u 4 minuta možda na najbolji način reprezentuje sav kvalitet i svu vrednost benda – Rock You Like a Hurricane.

Više nego dostojnu podršku pružiće im Divlje Jagode, jedinstvena i vredna pojava na muzičkom polju bivše nam „Juge“. Osnivač i gitarista benda Zele Lipovača, sa svojom ekipom, daće svoj doprinos ovom „once in a lifetime“ doživljaju. Sa stažom od 40 godina i sa hitovima koji su ostavili dubok i neizbrisiv trag, kao što su: Motori, Jedina Moja, Krivo je More, Kap po Kap, Marija, Zauvijek Tvoj,Let na drugi svijet … (da nabrojimo samo neke), nastup Jagoda biće savršen početak savršene večeri.

Divlje jagode

Pisati dalje, davati dodatne razloge i pozivati sasvim je suvišno. Zato, svi vi koji ste do srži inficirani rock muzikom, vidimo se u Beogradu (u Štark Areni) 10. juna.

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend