Chivas Regal još jednom nagradio perspektivne mlade poduzetnike

0

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma se održalo startup natjecanje Zagreb Connect  kojim je, zahvaljujući organizatoru Hrvatskoj mreži poslovnih anđela (CRANE) i sponzoru Chivas Regal, podijeljeno 130.000 kuna s ciljem poticanja mladih inovativnih poduzetnika, a time i gospodarstva u Hrvatskoj.

Nakon Chivasove kampanje Win the Right Way i ovogodišnjih radionica Blend of Success, Chivas Regal i ovim projektom skreće pozornost javnosti na inovativno poduzetništvo i prisutnost  mladih stručnjaka koje vrijedi podupirati. Konferencijom Zagreb Connect mladim poduzetnicima se osiguravaju sredstva za unaprjeđenje poslovanja te mogućnost predstavljanja poslovne ideje i iskustava u sklopu svjetske platforme za promicanje startupa. U ovom hvalevrijednom projektu Chivas Regal novčanim sredstvima sudjeluje u nagradnom fondu, a cijeli event odvio se pod medijskim pokroviteljstvom Nove TV.

Od prijavljenih 70 timova iz Hrvatske i inozemstva, 12 najboljih je osim prilike za predstavljanje pred javnošću imalo priliku i za dodatnu edukaciju. U utorak je, ekskluzivno za natjecatelje, održana radionica na kojoj su, uz vrhunske mentore, natjecateljski timovi usavršavali svoje prezentacijske vještine i naučili kako predstaviti vlastite poslovne ideje pred investitorima.

U srijedu, na dijelu konferencije otvorenom za javnost gdje se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja, startup timovi su predstavili prethodno stečeno znanje pred stručnim žirijem i okupljenim investitorima. Uz predstavljanje perspektivnih startupa, na konferenciji se moglo poslušati i govore svjetski relevantnih govornika, nakon čega je uslijedilo proglašenje tri najbolja natjecateljska tima i uručenje nagrada. Završetkom konferencije podijeljen je nagradni fond od 130.000 kuna, gdje je za prvu nagradu startup MakerBuino dobio 60.000 kuna, drugoplasirani tim Hubbig kući je ponio 40.000 kuna, a za startup Exedri koji je osvojio treće mjesto uručena je nagrada od 30.000 kuna.

Zahvaljujući Chivasu i ovakvim projektima koji okupljaju pojedince s interesom za poduzetništvo, stvara se mreža esencijalna za unaprjeđenje gospodarstva i razvoj hrvatskog startup ekosustava.

Fotografi: Bojan Haron i Iva Lulić

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Send this to friend